navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

Nova glazba: The Gentleman, Ida Prester, Reper iz sobe i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Likovi bez lica kantautora Zimizelenog u suradnji s Mary May

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će The Gentleman, Ida Prester, Eric, Reper iz sobe feat. Alejuandro Buendija i Eric Destler.

Strane preporuke za slušanje su CHVRCHES, Greta Van Fleet, Kygo ft. Young Stoner Life, Young Thug & Gunna iBebe Rexha.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna glazba

The Gentleman – You Always Came in Flowers

The Gentleman je objavio novi singl You Always Came in Flowers. Ova će se pjesma naći na njegovom drugom studijskom albumu uz nedavno objavljenu Hide & SeekKantautor The Gentleman autor je glazbe i teksta, a aranžman potpisuje Marin Hraščanec.

Način na koji The Gentleman prenosi svoj umjetnički utisak na slušatelja je upravo magičanNišta u njegovoj glazbi i tekstovima nije banalno i prožeto je dubokim glazbenim promišljanjem, a kod slušatelja nastoji probuditi elementarne ljudske vrijednosti. Videospot za singl je snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films), a u njemu se pojavljuje diplomirana plesačica Tea Žugec.

Ida Prester – SAD

Pjesmom Sad Ida Prester poziva na povratak u sadašnjost, odbacivanje fokusa sa svega negativnog, jer svaki trenutak je dragocjen i poseban.

Singl Sad je kantautorsko djelo Ide za koje je napisala i glazbu i stihove, dok joj je njen dugogodišnji glazbeni partner iz slovenske postave Lollobrigide – Matej Končan (Kleemar) pomogao pjesmu umotati u ritmični, zamamno-sjetni pop aranžman. Poput tanga, pjesma već prvim zvukovima zavodljivo opija pažnju i pozornost. Spot je osmislila i režirala Idina višegodišnja suradnica Marcella Zanki, a specijalne efekte izradio je Dario Radusin.

Eric – Confidence

Dvadesetogodišnji Eric jedan je od najzapaženijih novih glazbenika na domaćoj sceni, a novi singl Confidence zasjat će na debitantskom albumu „I Am Eric” koji će biti objavljen 11. lipnja. Eric se široj publici nedavno predstavio i na ovogodišnjoj Dori.

Confidence je prva pjesma koju je Eric sam napisao, a zbog čega mu je posebno draga. Eric kaže kako se ideja za pjesmu javila davne 2016. godine na jednom putovanju autom, što je dokaz da inspiracija ne bira mjesto ili vrijeme. Snimljena je i producirana u suradnji sa švedskim producentima Ninosom Hannom i Adamom Kullingom, a za njen master zaslužan je Mischa Janisch. Spot za pjesmu sniman je na nekoliko lokacija u Zagrebu, a režiju potpisuje Sandra Mihaljević.

Reper iz sobe ft. Alejuandro Buendija – Moj rođo

Moj rođo nova je stvar Repera iz sobe, karizmatičnog umjetnika publici poznatog po albumu „Vanka” koji je objavljen prošle godine.

Moj rođo pjesma je o stereotipu s kojim smo se svi susretali. Rođo je uzor, vozi samo ‘švabe’, nosi skupe marke i nikada se ne vraća praznih ruku u rodnu grudu. Pjesma ima egzotičan ritam i modernu produkciju, glazbu potpisuju Ivan Grgić (Reper iz sobe) i Davor Doležal, a tekst Ivan Grgić i Saša Antić aka Alejuandro Buendija. Spot je snimljen na ranču u okolici Koprivnice, a režiser je Dinko Šimac.

Eric Destler – I Found Love in the Music

I Found Love in the Music Erica Destlera (Boris Đurđević) je retro synthwave stvar koja dolazi nakon singla Neon Lights. Pjesmu prati i video s vizualima koji savršeno upotpunjuju 80’s/retro atmosferu, a objavljena je pod diskografskom kućom Aquarius Records.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

CHVRCHES – He Said She Said

Chvrches je pjesmom He Said She Said najavio povratak na scenu jer je ovo prva objavljena stvar od 2018. godine. Predvodnica benda Lauren Mayberry ovom se pjesmom prisjetila stravičnih izjava koje su joj davali muškarci, a pjesma je nastala za vrijeme karantene kada su Lauren i Martin Doherty bili u Los Angelesu, dok je Ian Cook bio u Škotskoj.

Greta Van Fleet – Built By Nations

Američka skupina Greta Van Fleet 16. travnja objavila je novi album, a Built By Nations samo je jedna od stvari kojom je bend publici predstavio novu glazbu.

Bebe Rexha – Sabotage

Sabotage je pjesma koja će se naći na novom Rexhinom albumu koji bi javnosti trebala predstaviti u svibnju. Riječ je o emotivnoj skladbi koja je zasjela na vrh Billboardovih ljestvica.

Kygo – Gone Are the Days

Gone Are the Days prvi je singl koji ove godine možemo čuti iz Kygove radionice, a riječ je o suradnji s Jamesom Gillespieom.

Young Stoner Life, Young Thug & Gunna ft. Drake – Solid

Solid je traka s novog albuma objavljenog 16. travnja. Young Thug, Young Stoner Life i Gunna odlučili su udružiti snage u album koji obiluje kolaboracijama, a na Solidu im se priključio Drake.

 

Novu glazbu ovaj tjedan birao je Tomislav Matijašić.

(Visited 429 times, 1 visits today)
Be social

Komentari