Glazba

Nova glazba: Ochi, Mudri, panakota i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova godina, nova glazba! U poznatom formatu u 2023. godini nastavljamo na tjednoj bazi predstavljati najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije, ali uz par noviteta.

Glasovanje za singl tjedna od sada traje od subote do subote, a svaki redakcijski pobjednički singl tjedna ući će u izbor za singl mjeseca, koji će dalje izglasati naša glazbena redakcija. Izvođače s pobjedničkim singlom mjeseca ćemo ugostiti u brzopoteznom intervjuu, a njihov singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine.

Da ne bi ispalo da vaši glasovi nemaju neku daljnju svrhu, glasove publike u tjednom glasovanju također ćemo zbrajati i pobjednik će biti proglašen. Pratit ćemo glasove iz mjeseca u mjesec, a na kraju godine ćemo objaviti anketu za singla godine po izboru publike. I vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna za rubriku Nova glazba snage će odmjeriti Helem Nejse & Amira Medunjanin, Mudri, Atmospheric, Ochi i panakota.

Ovotjedna nova glazba – domaći i regionalni singlovi

Mudri – Nije tajna

Matej Mudrovčić Mudri predstavio je novi singl Nije tajna, čiji aranžman donosi stilski odmak od njegovog dosadašnjeg rada, a sam glazbenik kaže kako ne voli robovati formi i očekivanjima, pa čak ni svojim.

Atmospheric – Ja sam tvoje nevrijeme

Riječki duo Atmospheric singlom Ja sam tvoje nevrijeme najavljuje šesti studijski album. Pjesmu je napisao, skladao i aranžirao Lado Bartoniček, a izvodi je zajedno s Martinom Majerle.

Ochi – Dječak od vatre

Riječki žestoki bend Ochi singlom Dječak od vatre najavljuje drugi EP pod nazivom „Priče iz djetinjstva”.

panakota – Vodenjak

Panakota je novo lice na zagrebačkoj alt-pop sceni i bolje ih upoznajemo kroz drugi singl Vodenjak. Kojem kreativno vodstvo potpisuje Duga Bavoljak, a glazbu radi s Mirnom Čupić, gitaristicom iz sestrinskog indie benda Kaleido. U produkciji im se pridružuje i Nikola Krgović, zagrebački producent i DJ, dok bend upotpunjuju Branimir Blažević i Laura Matijašević.

Helem Nejse & Amira Medunjanin – Ruža

Sarajevski kolektiv Helem Nejse u novom singlu Ruža donosi spoj hip-hop glazbe i sevdalinke, a u tome im se pridružuje i proslavljena interpretatorica tradicionalne bosanske pjesme – Amira Medunjanin.

 

Ovotjednu Novu glazbu birala je Helena Kezerić.

Be social

Komentari