Istaknuto
01.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

30.06.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 2. listopada izlazi potpuno novi nastavak kultnog Crash Bandicoot serijala igara, prigodnog naziva Crash Bandicoot 4: It's About Time.

Glazba

Nova glazba: Rundek, Božo Vrećo, Mayales i Nipplepeople, The Mindmills i drugi

28.06.2018. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Još jedno izdanje INmusic festivala uspješno je iza nas, a sve glazbene novitete koje ste propustili u festivalskoj groznici okupili smo i u ovotjednoj rubrici Nova glazba.

Domaća glazba

Darko Rundek & Ekipa – Pješčane oluje

Rundek je objavio već treću pjesmu sa svojom Ekipom. Pješčane oluje vesela je i plesna ljetna numera koja će mnogima uljepšati ljetne playliste. Rundek je autor glazbe i teksta, a uz njega pjesmu su snimili Silvio Bočić, Miro Manojlović, Roko Crnić, Igor Pavlica, Ana Kovačić, Dušan Vranić Duco i Isabel.

Marko Tolja – Zaplesale su sjene

Veseli, zaljubljeni i ljetni spot Riječanina Marka Tolje je vani. Kao što sam spot pokazuje, Rijeka, Istra i ostatak Kvarnera imaju prelijepe krajolike za filmske scene, a Toljina pjesma samo je pojačala dojam koji u nama izaziva priroda i njezina ljepota.

Božo Vrećo – Jelenče

Oduvijek znamo da je Božo Vrećo jedinstven na regionalnoj sceni i potpuno drugačiji od svega što možemo čuti. Nova pjesma i spot prema njegovim riječima posvećene su svim ženama koje su uspjele istrpjeti i prevladati nasilje, nevolje, nevjeru te u svemu tome pronaći svoju slobodu.

Mayales meets Nipplepeople – Most (ReWork)

Suradnja između Mayalesa i Nipplepeoplea, dva vrlo aktualna hrvatska benda, uvelike je priželjkivana, ali pomalo i iznenađujuća. Pjesma je preuzeta s Mayalesovog albuma “Simbol za sunce”, a sigurni smo kako će se na radijskim postajama itekako vrtjeti kroz dugo toplo ljeto.

The Mindmills – Budna od misli

Jedan od zadnjih singlova pred nadolazeći album i predah do jeseni što se tiče pjesama. Varaždinski The Mindmills na ovoj su se numeri zaigrali instrumentima, ubacili gong, mandolinu… U iščekivanju novih pjesama i albuma, slušamo Budnu od misli.

Hesperian Death Horse – Horde

Singl za drugi album “Živ” nalazi se na YouTube prostranstvima. Hesperian Death Horse ništa nisu prepustili slučaju i uz uznemirujuću glazbu, dodali su jednaki takav video.

Marko Louis – Euridika

Iznimno talentirani bosanski glazbenik još jednom povezao je pop, funk, jazz i balkanski zvuk u jedinstvenu Euridiku. Također, pjesmu je moguće pronaći i u instrumentalnoj verziji.

Strana glazba

Florence + The Machine – Big God

Florence se vraća, a album “High As Hope” je pred vratima. Big God pjesma je prepoznatljive poetike britanske glazbenice, a spot je spoj spretne režije i koreografije, uz nezaobilazan motiv vode koji Florence već godinama njeguje.

Kamasi Washington – Street Fighter Mas

Kamasi je tjedan obilježio novim album “Heaven and Earth” na kojem se nalazi pjesma Street Fighter Mas, a za nju je ujedno i snimljen spot. Predvodnik novog jazz vala ni ovaj put nije zakazao – što na glazbenom, što na vizualnom planu.

Alice in Chains – So Far Under

Par sati prije nastupa na INmusic festival Alice in Chains objavili su pjesmu So Far Under. Riječ je o prvom singlu s nadolazećeg šestog albuma slavne grunge četvorke, “Rainier Fog”, koji bi trebao izaći 24. kolovoza.


Novu glazbu ovog je tjedna birao Filip Kušter.

(Visited 257 times, 1 visits today)

Komentari