Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Nova glazba: Ivan Grobenski, Miriam, Radiohead, The National i drugi

29.06.2017. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kraj lipnja donio je manji broj glazbenih noviteta, no ne i manje zanimljive pjesme i videospotove.

Ivan Grobenski – Parents for Sale

Ivan Grobenski objavio je drugi singl uz prateći videospot sa svog samostalnog studijskog izdanja “Lessons in Life and Love”. Spot za pjesmu Parents for Sale nastao je u suradnji s Bojanom Koštićem koji potpisuje kameru, režiju i montažu. Grobenski inače dugi niz godina glazbeno djeluje u projektima i grupama Moskau, Lolita, Suho Grlo Nos i Bubblegum, a album “Lessons in Life and Love” snimio je u potpunosti samostalno u nekoliko soba u Zagrebu i Koprivnici.

Miriam – King on the Road

Hrvatska kantautorska scena dobila je novo pojačanje. Mirjam Vukušin objavila je prvu autorsku pjesmu, King on the Road, pod umjetničkim imenom Miriam. Stihove, glazbu, vokal i gitaru potpisuje sama autorica, a u snimanju pjesme pridružili su joj se Neven Radanović na bubnjevima, Danijel Radanović na basu i Ludo na električnoj gitari, ujedno i producent pjesme. Prateći videospot djelo je Krešimira Guća. Americana pjesma King on the Road je prvi singl s nadolazećeg Miriaminog EP-a.

Fil Tilen – Ko vam je reko

Reper i pjevač Fil Tilen okrenuo je novu stranicu u karijeri s pjesmom Ko vam je reko. Riječ je o plesnoj pop pjesmi koja donosi upečatljivi zvuk autora Marka Mandića i Nemanje Filipovića, dok Fil Tilen potpisuje stihove. Pjesmu prati animirani videospot za koji je zaslužna Ira Bulić, umjetničkog imena Nisamtapir. Pjesma je objavljena pod okriljem Universal Musica, nove diskografske kuće Fila Tilena.

Razočarenje – Easy come, easy go

Lebanska underground trojka Razočarenje nedavno je objavila album prvijenac “Bez pardona” za najstarijeg srpskog nezavisnog diskografa Take It Or Leave It Records, a uz njega, kako i običaj nalaže, i prvi pripadajući videospot za pjesmu Easy come, easy go.

Radiohead – Man of War

Radiohead je u petak, 23. lipnja, objavio album “OK NOT OK 1997-2007”. Riječ je o dugoočekivanom reizdanju kultnog albuma “OK Computer”, a uz remasterirane pjesme s albuma, reizdanje je donijelo i 11 B-strana i dosad neobjavljenih pjesama. Među tim pjesmama je i Man of War koja je sada dobila prateći videospot pod redateljskom palicom Colina Reada, karakterističan za opus benda. Kao i inače kod Radioheada, pjesma ne samo da je mogla ravnopravno stajati uz ostale na “OK Computeru”, negdje između Paranoid Android i Karma Police, već je i imala potencijala da postane jedan od najvećih hitova benda. Srećom pa smo barem sada, 20 godina poslije, dobili je prilike čuti.

The National – Guilty Party

The National je objavio drugi singl s nadolazećeg studijskog albuma “Sleep Well Beast”. Pjesma Guilty Party umjerenog je tempa, a kombinira Massive Attack ritmove s tipičnim nationalovskim harmonijama. Videospot je režirao Casey Reas. Album “Sleep Well Beast” izlazi 8. rujna za izdavačku kuću 4AD.

Chris Cornell – The Promise

Prije smrti Chris Cornell nam je ostavio pjesmu The Promise. Kako to obično i biva u takvim situacijama, pjesma je puna dvosmislenih i simobličnih stihova: „The books still open on the table / The bells still ringing in the air / The dreams still clinging to the pillow / The songs still singing in a prayer.“ Videospot za pjesmu režirali su Meiert Avis i Stefan Smith.

Novu glazbu ovog je tjedna birao Tim Hrvaćanin.

(Visited 258 times, 1 visits today)

Komentari