nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Nova glazba: Bebe na Vole, Sijenke, Bijela laž i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Ensign 4 life u izvedbi šesteročlanog benda Moon Unit iz Zagreba.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Bebe na Vole, Throattwister, Sijenke, Sana Garić i Bijela laž.

Strane preporuke za slušanje su Weeknd, Harry Styles, London Grammar, Foo Fighters i SZA.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna glazba

Bebe na Vole – Nectarine

Bebe na Vole akcijom na Bandcampu pomaže unesrećenima u potresima na području Sisačko-moslavačke županije. Sav prihod od prodaje singla Nectarine bit će doniran udruzi Solidarna.

Throattwister – Years of Misery

Throattwisterov novi glazbeni video za pjesmu Years of Misery s EP-a „X Years of Misery” dolazi kao pomak u produkcijskoj vrijednosti i audiovizualnoj kreativnosti. Pjesmu je snimio Ivan Jakić u studiju Kut Sobe/Audio Pro davne 2017. godine, a zatim ju je ponovo miksao i remasterirao Dave Adrounie 2020. Video su snimili i producirali Vjekoslav Palinić, Neven Muratić i Mihovil Pirnat iz Urbanog istraživanja/Encore Studio.

Sijenke – Gledam nebo

Crnogorski duo Sijenke novo je ime na sceni, a predstavljaju se singlom Gledam nebo. Saznajemo kako je riječ o projektu Marka Todorovića iz Kotora i Radovana Raičevića iz Podgorice koji trenutno žive u Beogradu.

Sana Garić – Sobe

Sana Garić singlom Sobe najavljuje album „Naočare za srce”. Novi video singl je snimljen u eksperimentalnom umjetničkom prostoru International Test Site – Z1 po ideji konceptualnog umjetnika Dragana Ilića.

Bijela laž – Sve ti je nadohvat

Međimurski trojac Bijela laž predstavlja svoj treći singl Sve ti je nadohvat. Tekst i glazbu napisao je frontman Aleksandar Sandi Hozjan, ritam kontrolira Danijel Balent dok je bass dionicu snimio bivši član Dejan Jambrošić kojeg je 2019. zamijenio Krešimir Hudin.

 

Strane preporuke za slušanje

Foo Fighters – No Son of Mine

Foo Fighters singlom No Son of Mine podsjećaju da njihov novi album „Medicine at Midnight” možemo očekivati početkom veljače.

SZA – Good Days

SZA je singlom Good Days potvrdila da od nje možemo u skorijoj budućnosti očekivati još novih materijala.

Harry Styles – Treat People With Kindness

 Harry Styles objavio je video za singl Treat People With Kindness s još uvijek aktualnog albuma „Fine Line”. Gostujuću ulogu u spotu ima glumica Phoebe Waller-Bridge poznata svima koji su gledali serije „Fleabag” i „Killing Eve”.

Weeknd – Save Your Tears

Save Your Tears, jedna od dražih mi pjesama s albuma „After Hours”, dobila je i svoj video – Weeknd nam je pokazao kako bi izgledao da pretjera s plastičnim operacijama.

London Grammar – Lose Your Head

London Grammar predstavili su još jedan singl Lose Your Head s novog albuma „Californian Soil”. Njihov treći album biti će objavljen u travnju.

 

Novu glazbu ovog je tjedan birala Helena Kezerić. 

(Visited 1.177 times, 1 visits today)
Be social

Komentari