Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Glazba

Nova glazba: Urban&4, Bernarda, Luna mea, Buč Kesidi i drugi

08.09.2021. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna donosi izbor najvažnijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca (koji bira naša glazbena redakcija) automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koja nova stvar zaslužuje biti na prvom mjestu. Glasajte i ponesite svoju omiljenu na broj 1!

Pobjednički singl prošlog tjedna je Sense Jasmina Kajtezovića.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Urban&4, Bernarda, ShyBy, Luna mea, Stjepan Lach, Sitzpinker, Elis Lovrić i Buč Kesidi. 

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj mjesečnoj rubrici Mjesečna Doza Popa.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

Urban&4 – Sama

Urban već standardno izbacuje pjesmu koja bi, čak i kad ne bi bilo glazbene pozadine, komotno ušla u sam vrh domaće poezije. Sama je ona pjesma u kojoj uživaš sam/a, nebitno jesi li na koncertu ili u svoja četiri zida.

Bernarda – Colors (Moonlight Sessions version)

Colors me je osvojila još na Dori, a ova verzija s Moonlight Sessiona za koplje nadmašuje prvotnu. Od Bernarde očekujem puno u budućnosti – vjerujem da se slažete – s razlogom.

ShyBy – Agmlatna

Probaj napisati ‘Agmlatna‘ zatvorenih očiju!  Iza imena ShyBy stoje glumac Mario Mirković i glazbenik Ivan Arnold, a tekst su iz svoje “90’s” ladice izvukli Rene Bitorajac i Vinko Štefanac (da, onaj lik kojemu je voditeljska uloga u Storysupernovoj zasjenila filmske uloge). Zvuči kao Afrika.

Luna mea – Do tebe

Luna mea novi je elektro dvojac, a Do tebe njihov je prvi singl. Imaju potencijal parirati Nipplepeople, a osobno se nadam da će to i učiniti.

Stjepan Lach – Dođi mi kao sunce

Iz radionice Stjepana Lacha redovito dolaze pitke pop pjesme koje radio voli – Dođi mi kao sunce nastavlja taj niz.

Sitzpinker – Sudan

Iz beogradske radionice Sitzpinkera putujemo u Sudan, a dok se vozimo neminovno se nameće pitanje što to Srbi jedu da rade ovako odličnu glazbu? Hoćemo to za desert!

Elis Lovrić – Brodolom

Pobjednica Večeri dalmatinske šansone ove godine je Istrijanka Elis Lovrić – Brodolom je zaorio Šibenikom i zasluženo osvojio nagradu, a o umjetničkom djelovanju Elis Lovrić već je toliko toga napisano. Možda je sazrijelo vrijeme za novi album, sigurna sam da će nadmašiti hvaljenu „Ameriku”.

Buč Kesidi – Nebitna (… ne mogu da)

Iako je sama pjesma već krenula u vrtić, Nebitna (… ne mogu da) tek je sada dobila svoj ‘videospot’. Naime, on je najava koncertnog filma „Euforija uživo” koji su fanovi Buč Kesidija (i oni za koje je krajnje vrijeme da to postanu) mogli gledati na platnu Cinestar kina u regiji. Velika stvar za bend koji je odavno postao ‘velika stvar’ u regiji.

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Zrinka Kunić.

(Visited 565 times, 1 visits today)

Komentari