boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Nova glazba: Modest Mouse, Gateway Drugs i Courtney Barnett imaju nove pjesme

Foto: https://www.facebook.com/courtneybarnettmusic
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: https://www.facebook.com/ModestMouse
Foto: https://www.facebook.com/ModestMouse

Nakon što je kultni indie bend Modest Mouse objavio pjesmu Lampshades  on fire i snimio videospot za Coyotes, stigla je i treća numera s dugoočekivanog albuma “Strangers to Ourselves”  koji će ujedno biti i prvi nakon stanke od  osam godina. Pjesma The Best Room s političkom notom priča o propadanju zapadne civilizacije, a popraćena je funkerskim melodijama i upečatljivom slap linijom bass gitare.

Kako nas je bend poprilično upoznao s novim materijalom, preostaje nam samo biti strpljivi po pitanju čekanja albuma. Iako je njegov izlazak prvotno najavljen za 3. ožujka, Modest Mouse  je isti prolongirao za dva tjedna. Novi službeni datum, 17. ožujak, poklapa se s gostovanjem u emisiji “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”. Osim ove informacije, poznat je i popis skladbi koje će se naći na ovom diskografskom uratku, a možete ga pogledati ispod linka na samu pjesmu.

“Strangers to Ourselves”:

1. Strangers to Ourselves
2. Lampshades on Fire
3. Shit in Your Cut
4. Pistol (A. Cunanan, Miami, FL. 1996)
5. Ansel
6. The Ground Walks, with Time in a Box
7. Coyotes
8. Pups to Dust
9. Sugar Boats
10. Wicked Campaign
11. Be Brave
12. God is an Indian and You’re an Asshole
13. The Tortoise and the Tourist
14. The Best Room
15. Of Course We Know

Foto: https://www.facebook.com/GatewayDrugs
Foto: https://www.facebook.com/GatewayDrugs

Getaway Drugs je bend koji možda još nije toliko poznat široj publici, ali njegovi članovi imaju zanimljivu obiteljsku pozadinu. Noa i Liv Niles djeca su nekadašnjeg basista benda The Knack koji je zaslužan za klasik iz sedamdesetih, uspješnicu “My Sharona”. Uz to, u stvaranju glazbe pomaže im i Christopher Thorn, član Blind Melona, koji im je osigurao snimanje albuma u studiu Davea Grohla.

Uz sve ove zanimljive osobe iza sebe, psych rock kvartet iz Los Angelesa ima sve predispozicije za uspjeh. Tako i njihova nova skladba Friday’s are for suckers dokazuje da su se našli na pravom putu, a trenutno je ova pjesma melodični  lo-fi dragulj koji samo čeka da ga se otkrije i počne puštati na indie slušaonicama.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186422438″ params=”color=000000&show_artwork=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Pjesma se nalazi na debitantskom albumu “Magick Spells LP” koji izlazi 3. ožujka preko etikete Cobraside.

Foto: https://www.facebook.com/courtneybarnettmusic
Foto: https://www.facebook.com/courtneybarnettmusic

I australska kantautorica Courtney Barnett je ovaj tjedan najavila novi album koji će uslijediti njen odličan debi “The Double EP: A Sea Of Split Peas”, a naslovljen je  jednostavno “Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit”. Ova prizemljena pjevačica ulaže golem napor kako bi zapravo zvučala nehajno i kao da izgovara sve tekstove na samom licu mjesta, a rezultat su pjesme koje imaju lijene i istovremeno zavodljive melodije, a koje su pomalo na tragu trip-hopa kakvim se povremeno bavi i kalifornijski “luzer” Beck.

U novoj skladbi naziva Pedestrian At Best nastavlja sa ovim glazbenim pristupom, iako ga je obogatila malo žešćom glazbenom pozadinom. Kako pjesma točno zvuči, možete provjeriti u vrckavom šarenom videospotu koji atmosferom podsjeća na hit benda Best Coast When I’m With you.

“Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit”:

1. Elevator Operator
2. Pedestrian at Best
3. An Illustration of Loneliness (Sleepless in NY)
4. Small Poppies
5. Depreston
6. Aqua Profunda!
7. Dead Fox
8. Nobody Really Cares if You Don’t Go to the Party
9. Debbie Downer
10. Kim’s Caravan
11. Boxing Day Blues

(Visited 157 times, 1 visits today)
Be social

Komentari