Film

Nova Marvelova serija “WandaVision” bizarnošću odskače od svog žanra

wandavision
Foto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: 2 minute

Iako su se već mnogi pobornici filmova o super junacima pomirili sa činjenicom da ove godine neće dobiti niti jedan film spomenutog žanra, Marvel studio na opće iznenađenje mnogih izdao je najavu za jednu od njihovih prvih serija. Radi se o seriji „WandaVision”, koja je, kako i samo ime govori, priča o Wandi i Visionu, dvoje likova koji nastavljaju svoje putovanje od prošlog nastavka filmova o „Osvetnicima”.

Intrigantna radnja

Ono što je posebno zanimljivo kod ove najave jest činjenica da iako je prikazano dosta scena, gledatelj zapravo uopće ne može shvatiti o čemu će biti radnja najnovijieg Marvelovog uratka. U početku vidimo Wandu i Visiona te njihov život nakon vjenčanja napravljen u stilu humoristične serije iz 60-ih, prožet crno bijelom formom gdje su likovi karikaturalni. Posebno zbunjujuća činjenica jest i da je jedan od dvoje glavnih likova, Vision, umro u pretprošlom nastavku „Osvetnika”, „Osvetnici: Beskonačni rat” (2018.), gdje je Thanos svojeručno ubio Visiona iščupavši mu jedan od kamena beskonačnosti iz glave i ostavljajući ga beživotnog nasred stratišta.

Uskoro najava dobiva boju i Vision susreće jednu od pridošlica u Marvelovom filmskom univerzumu, Kathryn Hahn koja odjevena u vješticu zabrinuto govori Visionu da je vjerojatno mrtva jer je i on mrtav. Ostatak najave je jednako misteriozan kao i prvi dio. Ono što će ljubitelje stripova posebno obradovati jesu kostimi koje će Wanda i Vision nositi u nekom trenutku u seriji, a koji su vjerodostojni svojim stripovskim originalima. Podsjetnik da Wanda u filmovima još uvijek nije nijednom nazvana svojim službenim imenom Scarlet Witch, zbog autorskih prava koje je Fox još donedavno posjedovao nad X-Men likovima. Mnogi smatraju da će WandaVision serija započeti jednu od zanimljivijih radnji iz stripova, nazvanu House of M koja prethodi i dolasku mutanata u Marvelov univerzum.

Prvi projekt blisko povezan s Marvelovim filmskim univerzumom

Ovo je prva ovakva vrsta projekta za Marvel studio s obzirom da su njihove prošle serije bile nezavisne dok je WandaVision prva takva serija da je povezana sa filmovima te jednako tako utječe na buduće Marvel radnje. Također je zanimljiva glasina da će serija itekako utjecati na nastavak filma o Doctoru Strangeu, „Doctor Strange: Multiverse of Madness” (2022.) s obzirom da je Elizabeth Olsen (Wanda) već najavljena kao glavna suputnica Benedictu Cumberbatcheu u tom filmu.

Što možemo očekivati od same radnje po najavi je teško reći, tako da će svatko moći saznati tek od prosinca ove godine kada će serija „WandaVision”  biti dostupna publici na službenoj Disney+ online platformi.

Be social

Komentari