Knjige

Novi roman Jo Nesbøa uskoro dostupan u Hrvatskoj!

photo: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
photo: facebook.com
foto: facebook.com

Sve ljubitelje lika i djela norveškog kralja krimića Jo Nesbøa čeka lijepa vijest. Naime, nakon uskršnjih praznika, u Hrvatskoj će biti dostupan njegov najnoviji roman Snjegović kojeg je objavila Profilova biblioteka Fokus.

Snjegović je deseti po redu roman u seriji o Harryu Holeu,  kojoj također pripadaju Nesbøovi najprodavaniji romani kao što su Spasitelj, Šišmiš i Žohari. Harry Hole junak je oko kojeg je Nesbø svaki put uspio konstruirati zanimljivu i uzbudljivu priču. Kao detektiv, on u svakom nastavku traga za ubojicom, a svojim nekonvencionalnim metodama rješavanja slučajeva i ovisnošću o alkoholu našao je put do čitatelja diljem svijeta. Brojni kritičari ističu da se upravo u najnovijem romanu jasno vidi kako je junak skandinavske kriminalistike razvio svoj glavni lik. Iako je kroz seriju romana napredovao do viših policijskih činova, Hole i dalje začinjava priču svojom zanimljivom prošlošću koja ga uvijek prati te improviziranim pristupom svakom problemu na koji naiđe. Često u svemu tome, kao i svaki težak i zanimljiv lik, krši mnoga pravila.

Ljubitelji Nesbøa su primijetili da Snjegović svojom zanimljivom pričom podsjeća na njegov roman Spasitelj, koji je podigao veliku medijsku prašinu u Hrvatskoj. Naime, u tom romanu Nesbo je liku ubojici dao hrvatsko podrijetlo i zanimljivu prošlost – uništavanje srpskih tenkova tijekom Domovinskog rata.

Kakvo god mišljenje imali o Jo Nesbøu, kojeg je Sunday Times proglasio budućnošću krimića, ono što je sigurno je to da će nova knjiga, kao i one prije nje, oduševiti čitatelje diljem svijeta. Neki kritičari već naglašavaju da je riječ o njegovom najboljem romanu, a poznata je i vijest da je Hollywood otkupio prava za ekranizaciju, tako da nas uskoro čeka i filmska verzija ove priče, koju će režirati Martin Scorsese.

Be social

Komentari