Film

Crtani serijal „Sailor Moon” uskoro besplatno dostupan u cijelosti

Foto: Sailor Moon (Wikipedia)
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jesmo li vas oduševili neki dan viješću o kompletnom crtanom serijalu Leteći medvjedići kojeg sada možete gledati po želji i u potpunosti u toplini svoje korontene?

Ovih dana puno se igramo s nostalgijom pa nas je, pored klasika hrvatske animacije, razveselila i vijest o postavljanju shōjo manga serije „Sailor Moon” iliti Mjesečeve ratnice na YouTube. Serijal je trenutno dostupan samo za japansko otočje, ali uskoro će biti dostupan i diljem svijeta. Dakako, svima posvuda jednako besplatno!

Neki od nas su Sailor Moon” gledali na talijanskoj, a neki na njemačkoj televiziji kao klinci ratnih devedesetih. Na male je ekrane hrvatskih komercijalnih televizija došla ranih 2000-ih kad smo imali priliku upoznati osnovnoškolku Usagi, poslanu s Mjeseca kao princezu koja je na ovom svijetu šašava, trapava, ali i neustrašiva kada to treba biti. Njezine se mornarke-ratnice nižu prema planetima Sunčeva sustava, a s novim sezonama upoznajemo i neke nove, kao i lica izvan te konstelacije. Puno je tu animiranih čudovišta i neprijatelja u borbi za ljubav, mir i pravdu protiv iskonskog zla.

Serija je još za vrijeme prikazivanja u Japanu postala kultnim ostvarenjem u svojih 200 epizoda. Puno je nas, djevojčica, ali i dječaka, odabiralo najdraže ratnice i ratnike te se gubilo u združenoj mašti s prijateljima iz djetinjstva dok smo se još igrali na parkovima, livadama, u ćorsokacima i slijepim ulicama gradskih kvartova gdje bismo visili dok nas mame nisu zvale na večeru te glumili da smo zaštitnici Zemlje od svemirskih spodoba.

NAPOMENA: Serijal je zasad ograničen na istočno azijsko područje, odnosno japansko otočje, no uskoro će biti dostupan diljem svijeta. Nažalost, neće vam pomoći ni VPN pritom, pa Ziher preporuča da seriju spremite i odgodite do trenutka javnog dijeljenja.

Službeni YouTube kanal trenutno je dao prve tri sezone na stream za japansko otočje, a postepeno će do srpnja otključavati i ostale sezone. Međutim, morat ćete se potruditi razumjeti japanska pisma kako biste pronašli željeni sadržaj, pri čemu vas mi možemo samo uputiti.

Be social

Komentari