Vizart

Izložba fotografija „Five corners”: Pogled na svijet kroz objektive mladih izbjeglica

Foto: Oris
Vrijeme čitanja: 2 minute

U moru događaja koji se trenutno odvijaju u Zagrebu, prava je vještina znati izabrati koje posjetiti. Dopustite da vam predložimo jedan koji se svojom plemenitom svrhom izdvaja od ostalih.

Udruga Borders:none već neko vrijeme djeluje u području prava izbjeglica i njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu kroz razne aktivnosti kao što su karijerno usmjeravanje, neformalna edukacija, pravna pomoć i mnoge druge. S ciljem kreativnog izražavanja, ali i razvijanja vještina potrebnih za tržište rada te kao dio projekta Europskih snaga solidarnosti, udruga je organizirala tečaj fotografije i storytellinga. Tečaj je vodila Maja Rašić, uz pomoć volontera Álvara Martíneza Garcíje.

Foto: Oris

Uključimo ih u zajednicu

Izložbom kao krajnjim rezultatom projekta, radovi pet učenika iz pet različitih zemalja podijeljeni su s javnosti kako bi se poboljšalo njihovo sudjelovanje u životu lokalne zajednice, kako bi ih se u tu zajednicu i uključilo te kako bi se stvorio prijeko potrebni interkulturalni dijalog.

Istaknuti umjetnici su Yoandris Acosta, Omar Algorie, Mohammed Alsalman, Mounir Esbai i Chandrelle Salamiat-Malonga, a izložbu možete pogledati u Studiju Palm64 (Palmotićeva 64) do 7. srpnja.

Posjetite je i iskusite kako naše okruženje doživljaju oni koji su iz svog matičnog izmješteni. Možda vam dobro dođe promjena perspektive, ili bar uvid u neku novu, drugačiju, a opet jednako vrijednu.

Foto: Oris
Be social

Komentari