boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Ovotjedni Good Vibrations dovodi Planet Of Zeus, Umu Thurman, Alasku i The Last Lord Of Atlantis

Foto: facebook.com/planetofzeus
Vrijeme čitanja: 2 minute

Fantastični grčki heavy rockeri/metalci Planet Of Zeus vraćaju se u Zagreb, teško rifovlje iz domaće radinosti ispaljuju Uma Thurman, Alaska i The Last Lord Of Atlantis, a Žakne tuče s DJ pulta prije, između, i nakon bendova. Riječ je o novom izdanju Good Vibrations programa koje će se održati 28. listopada. Upad je 30 kn u pretprodaji (Dirty Old Shop), a 40 kn na ulazu.

Planet of Zeus je grčki heavy/southern rock/metal bend koji djeluje od 2000. godine. Izdali su do sada tri albuma – „Eleven the Hard Way“, „Macho Libre“ i posljednji „Vigilante“ iz 2014. godine. Do sad su uspješno odradili nekoliko europskih turneja, a neki od bendova s kojima su dijelili pozornicu su Monster Magnet, Brant Bjork, Clutch, Karma to Burn, Eyehategod i Church of Misery. Osim odličnim studijskim materijalom, brojne fanove zaslužili su i odličnim live nastupima. Ako ih niste vidjeli u KSET-u prošle godine, ovo nije prilika koju bi valjalo propustiti.

Uma Thurman je riječka stoner rock/metal četvorka (Dejo – bass, Dodo – gitara, Neno – gitara, Vinko – bubnjevi), koja na sceni obitava od 2010. godine. Aktualni, drugi po redu album, „I am the high fucking priestess“, jako dobro kotira i kod publike i kod kritike, a studijsko izdanje prije toga nazvali su jednostavno „Uma Thurman“. Činjenica je da Umu u Zagrebu nemate prilike čuti i vidjeti često, tako da vam ne preostaje ništa drugo no podržat ih na njihovom prvom nastupu u Vintageu.

Alaska je instrumentalni alternative rock bend iz Zagreba koji djeluje od 2009. godine. Objavili su album 2011. godine pod nazivom Liars, Beggars And Moonshine. Do sada su svirali s raznim igračima sa domaće i strane underground scene kao što su Yawning Man, Saint Vitus, Samsara Blues Experiment, Seven That Spells, Stonebride, Cojones, Hypnos, The Golden Grass… Ovom prilikom predstaviti će nam i novi materijal koji je inspiriran britanskim pojačalima, njemačkim automobilima, mafijaškim obračunima i aljaško sesvetskom hladnoćom! G, Rale i Steps dolaze spremni rasturiti Vintage teškim riffovima koji će vas ostaviti bez teksta.

The Last Lord of Atlantis je novi projekt trojice lordova – Nike, Mateja i izvjesnog Stanka. Službeni zvučni zapisi još ne postoje, no djelovanje ovih momaka u bendovima poput Seven That Spells, Jastreb, Pogavranjen, Otrovna Kristina itd. jamči lukurativan provod. Na facebook stranici benda se zasad može pratiti neobično radna atmosfera u kojoj nastaju novi materijali.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Be social

Komentari