Glazba

Ovotjedni Good Vibrations u znaku eksplozivnog punka

Foto: Facebook.com/ Good Vibrations
Vrijeme čitanja: 2 minute

Izdanje Good Vibrationsa pred nama na Facebook eventu već sada broji preko petsto posjeta, a za sve su krivi Shin, Kurve i Debeli Precjednik. Zahvaljujući njima, mnogima će vikend početi nešto ranije od predviđenog, a stižu i dojave da pojednici uzimaju godišnji odmor kako bi bili što spremniji za ovaj punk spektakl u Vintage Industrial Baru.

Debeli Precjednik je osječki punk rock/hardcore bend s neograničenim rokom trajanja, djeluju već preko dva desetljeća. Zadnje im je izdanje EP „Povijest bolesti“, kojim su obilježili 20 godina postojanja. Brojne njihove pjesme pretvorile su se u osobne himne besanih sanjara i naputke za ispravniji život. Bivše se ljubavi također ispraćaju Debeljacima. Da su djeca, vrlo rado bi ih odmah posvojili. Uvijek su rado viđeni gosti u Zagrebu, svaka njihova nova svirka u glavnom gradu ove tužne države iznimno veseli. Većina već zna sve o ovim momcima, stoga je svako daljnje predstavljanje suvišno.

Kurve su za sobom ostavile dva EP izdanja, „Su Bolje Majke“ i „Sjebane Pjesme“. Aktivno završavaju novih pet pjesama, doslovce se čeka da se Gradski poput Vegete umiješa u Gaginu domenu. Srka mu pomaže u razradi završnih finesa i kostura, koji je Šabo prezentirao, a Vito sprovodi last minute ideje, koje je dobio za vrijeme jutarnje meditacije u kupaoni. Tko čeka, taj i dočeka, a nešto od novog materijala će sigurno biti prezentirano u Vintageu. Krotitelji žestokog rokenrola u sebi skrivaju onu nježniju stranu, d-beat. Ponekad prebjegnu punku u postelju, no njihovi nastupi ne prolaze bez praska.

Shin se predstavlja kao female fronted hardcore punk bend i relativno su friški na underground sceni. Prvi ozbiljan nastup odradili su prošle jeseni u Močvari, oduševivši publiku energijom, ali i kvalitetnom izvedbom. Imali smo ih prilike slušati i u Attacku, a zadnjih mjeseci je ova vesela petorka nizala nastupe po okolnim gradovima i skupljala živopisne anegdote u džep kaputa. Do sada su izdali album „Running Sick“. Sole, Filip, Šuker, Matija i Tea će u srijedu odraditi svoj prvi nastup u Vintageu, ali i na Good Vibrationsu.

 

Nakon žive svirke, svojom glazbenom selekcijom večer će upotpuniti DJ Kneža. Ulaznica će iznositi 30 kuna u pretprodaji, a 40 kuna na dan koncerta.

Be social

Komentari