Istaknuto
15.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U rubrici Nova glazba poslušajte aktualne domaće singlove i glasajte za svog favorita. Bacite uho i na strane, uglavnom indie rock preporuke.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Izvedbene umjetnosti

Radionice i predstave za djecu na Špancirfestu

03.08.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/spancirfest
Vrijeme čitanja: 2 minute

Moto Špancirfesta glasi “Pokreni svoju kreativnost”, a Park kreative središnje je mjesto stvaranja, inovacije i kreacije za djecu i mlade. Zelena, sigurna oaza parka u Habdelićevoj ulici, u samom srcu Varaždina, u deset će festivalskih dana ugostiti niz zanimljivih sadržaja namijenjenih poticanju istraživanja i učenja.

Umjetnička organizacija VRUM na Špancirfestu već tradicionalno izvodi predstavu “Baja Buf” za djecu od 10 do 24 mjeseca starosti. U toj dobi djeca imaju prirodnu želju za spontanim i slobodnim kretanjem, istraživanjem prostora i svijeta vlastitim tijelom kao primarnim sredstvom komunikacije. U tome im, interakcijom i imitacijom, pomažu četiri izvođača, a roditelji, iako prisutni u prostoru, tu su da djeci puste potpunu slobodu.

Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke izvodi predstavu “Palačinka mog života“, autorski projekt mladog glumca i lutkara Davida Petrovića. Priča je to o kuharu koji mašta o tome da napravi savršenu palačinku, za uzrast 4+. Čakovečka kazališna družina Pinklec gostuje sa svojom novom predstavom “Puž muž“ koja u formi interaktivne 3D slikovnice donosi priču o prijateljstvu uz pouku da je igra ta koja donosi radost, a ne igračka.

Program dječjih predstava zaokružuje organizacija TeatruM s predstavom “Šumastikus“ o dva potpuna različita djeteta koja se nađu u šumi te ovise samo jedno o drugome. Interaktivna predstava prožeta je čarobnim pričama lektirnih naslova, a djecu između 5 i 14 godina starosti podučava znanjima preživljavanja u prirodi. Zadnjeg dana festivala, 27. kolovoza, DJ Mario Kovač pripremio je DJ set za djecu i sve koji se tako osjećaju.

šumastikus

[Šumastikus] Foto: www.zagrebackiplesnicentar.hr

Osim predstava, u Parku kreative održat će se i veliki broj radionica – dramska radionica, (s)likovna radionica, makeover, lutkarski špancirung (tradicionalne i moderne lutkarske tehnike), no work & just play, contakids, klikerovi mali dizajneri i #takeover (kreacija vizuala i preuzimanje društvenih mreža Parka kreative), slamonija (izrada skulptura od slame), break-a-dance uz DJ DSimplify, zagonetno drvo (vještina obrade drva), afro dance i druge.

Vindiland

Pod bedemom Staroga grada, pokraj Lančane kule, i ove se godine smjestila čarobna Vindijina zemlja puna veselja i zabave za najmlađe posjetitelje. Djeca će moći odabrati različite kreativne, zabavne i sportske sadržaje. Igre, atrakcije, animatori – pravi mali zabavni park bit će smješten u zelenilo perivoja oko Starog grada i pružiti najmlađim špancirerima priliku da se zabave, ali i nauče nešto o važnosti kretanja i zdravoj prehrani. Vindijina Zemlja zdravlja i aktivnosti bit će otvorena od ponedjeljka do petka između 10 i 14 odnosno 16 i 20 sati, a vikendom između 10 i 20 sati.

U petak, 25. kolovoza u 20:30 sati pozornica Vindilanda pretvorit će se u glazbeno-plesni spektakl kakvim Vindija svake godine počasti Špancirfest – Milk Night! Kako biste i vi bili dio Vindijine mliječne noći, odjenite se u bijelo i pridružite se na tradicionalnom hommageu mlijeku.

Ovogodišnji Špancirfest održava se od 18. do 27. kolovoza u gradskoj jezgri Varaždina, a glazbeni program održat će se na četiri pozornice. Glazbena imena predvode Massimo, Natali Dizdar, Mangroove, Nola, Božo Vrećo, The Vocapeople i drugi, a tu je i veliki broj uličnih izvođača čija će imena biti objavljena u narednim danima.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari