boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Pixies našli novu basisticu Kim!

Foto: pixies_facebook.com/pixies.jpg
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: pixies_facebook.com/pixies.jpg
Foto: pixies_facebook.com/pixies.jpg

Jedna Kim otišla, druga došal! Nakon što je originalna basistica Pixiesa napustila bend, službeno je potvrđeno da će na njeno mjesto doći Kim Shattuck. Tako će se nova Kim pridružiti bendu na europskoj turneji, na basu i bek vokalima. Shattuck je trenutno u bendu the Muffs, koji su do sada izdali pet studijskih albuma, uključujući ”Really Really Happy” iz 2004. godine. Prije osnivanja the Muffsa, svirala je s Pandorama, ženskim sastavom koji je bio dio  takozvane ”Paisley Underground indie scene” 80-ih u Los Angelesu.

Pixies će s europskom turnejom startati 29. rujna u Parizu i završiti 24. studenoga u Londonu. Bend je obećao nove pjesme i najavio iznenađenja na pozornici. ”Uz svima omiljene pjesme, svirat ćemo pjesme koje godinama nismo svirali i one koje nikada nismo odsvirali uživo… Uvježbali smo otprilike 80 pjesama, tako da možemo promijeniti set listu u zadnjoj minuti, ako tako poželimo. Jako se veselimo ovoj turneji.”, izjavio je pjevač Black Francis.

 

(Visited 98 times, 1 visits today)
Be social

Komentari