Glazba

pocket palma (Tvornica): Pravi godišnji za dušu i tijelo

pocket
Foto: Nikolina Nuić / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Prošle godine domaća glazbena scena je postala bogatija za još jedno sjajno ime – synthwave duo pocket palma. Ovaj tandem čine Anja Papa i Luka Vidović koji su publici od prije poznati kao Side Project.

Za razliku od njihovog prvog projekta na engleskom jeziku, koji je nešto mračniji, pocket palma donosi opuštene i sanjive nostalgične pjesme na hrvatskom koje evociraju osamdesete. Svoj debitantski album “godišnji”, pocket palma je predstavila na jučerašnjoj koncertnoj promociji u Tvornici kulture, a njihova izvedba bila je pravi godišnji za dušu i tijelo.

pocket
Foto: Nikolina Nuić / Ziher.hr

I sama sam obožavateljica svega što ima veze s osamdesetima, od serija i filmova pa do mode i glazbe uključujući synthwave. Zato nisam mogla propustiti pocket palmu u Tvornici i sve što nam pripremaju. Sudeći prema njihovom dosadašnjem radu i novom albumu, moja očekivanja od koncerta su bila velika.

Zagrijavanje uz Cubies

Najprije je na pozornicu izašao electro-pop dvojac Cubies iza kojeg se kriju brat i sestra JJ & Zima. Samouvjereni i energični Cubies su otvorili koncert s pjesmom Nije isto, a tijekom polusatnog nastupa na set listi su se našle i druge njihove pjesme poput Kada bi svi, On je kriv i Ti je ne voliš. Veliki pogon Tvornice se lagano punio i atmosfera je rasla te je sve kulminiralo dolaskom Anje i Luke.

pocket
Foto: Facebook.com / @pocketpalma

Pocket palma je nastup započela s godišnjim i nastavila s drugim pjesmama s albuma kao što su ima, nema nas, sjećanja i tko smo ja i ti, ali tu su se našle i pjesme objavljenje isključivo na kaseti i vinylu poput najbolje za nas. Ipak, posebno oduševljenje je izazvala obrada kultnog hita 365 boy benda Saša, Tin i Kedžo.

Veselje u publici i topla atmosfera

Gotovo svi u publici su plesali i pjevali. Topla, ugodna i bezbrižna energija se proširila do svakog kutka Tvornice. U pratnji Anje i Luke na pozornici je bio i gitarist Bruno Žabek, čije su se dionice osobito istaknule u pjesmama nemoj se vratiti i ono što nam inače nedostaje koja je moj favorit na albumu i ujedno najdraži trenutak koncerta.

pocket
Foto: Nikolina Nuić / Ziher.hr

Nakon samo sat vremena nastupa, duo je najavio kraj sa subotom nakon valentinova, no brzo su se vratili na stage i pokazali svima kako izgleda kraj te su zatvorili koncert s pjesmom s kojom je sve počelo, godišnji, i na taj su način lijepo zaokružili sveukupnu priču.

Ovim nastupom pocket palma je dignula letvicu visoko i postavila temelje za daljnje nastupe. Sa sigurnošću mogu reći da su mene kupili odavno, a sada su samo potvrdili svoj status. Osim oduševljene publike, ni Anja i Luka nisu mogli sakriti uzbuđenje i zahvalnost te su obećali dva sata svirke kada izbace drugi album. E, pa pocket palma držim vas za riječ i čekam album!


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari