Glazba

Službeno predstavljen ovogodišnji Ferragosto Jam #10

Foto: facebook.com/FerragostoJAM
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak, 30. lipnja, u zagrebačkom klubu Kavez Ferragosto JAM predstavio je ovogodišnji program dosad najvećeg izdanja festivala. Program jubilarnog izdanja festivala s više od 30 glazbenih izvođača privući će preko 15 tisuća posjetitelja. Od 3. do 6. kolovoza posjetitelji festivala sigurno će naći ponešto za svoje uho, ali i imati priliku istražiti nove žanrove i bendove.

Organizatori festivala udružili su se s agencijom Los Angeles Agency te doveli Maxa i Igora Cavaleru, članove legendarne Sepulture koji će svojim heavy metal riffovima posjetitelje pripremiti na vatreno izdanje festivala. Koncert će se održati 1. kolovoza, a kao predgrupa nastupit će zagrebački stoneri She Loves Pablo te osječki rock band Merrow.

Prvi dan festivala, četvrtak 3. kolovoza, publiku će rasplesati ikona jugoslavenskog popa Bajaga i Instruktori, zagrebački ska-dub-reggae Antenat, psihodelični Pridjevi te indie rock sastav Lika Kolorado. Za ljubitelje hip hopa nastupaju grupa Elemental te Kandžija i Gole žene, a punk boje brani Debeli Precjednik. DJ Kneža bit će zadužen za Dance Hard pozornicu.

U petak, 4. kolovoza, posjetitelji festivala moći će uživati u zvucima beogradskih rockera Repetitor, hip hop glazbenika Bolesna Braća i Bad Copy, trap senzacije KUKU$ Klan, pop folk trija NLV te punkera Mašinko. Bosanski pop glazbenik Laka svojom osobnošću zabavit će i opustiti sve prisutne. Za opuštanje i lagano njihanje posjetitelja također će se pobrinuti Luce, Kralj Čačka, Lovely Quinces te Ognjen Čudnoređe. Na kraju dana posjetitelji će imati priliku po prvi put na FJ festivalu uživati u čarima Silent Partya.

U subotu, 5. kolovoza, ujedno i zadnji dan festivala, posjetitelje će zabavljati Neno Belan & Flumens prisjećajući se starih pjesama grupe Đavoli. Hip hop duo Krankšvester u suradnji sa Sajsi MC razbacat će i najtrulije posjetitelje. Energija će prštati na nastupu bass kolektiva Bassinga te drum’n’bass izvođača Filipa Motovunskog, ali i punkera Six Pack, indie rock grupe Jonathan te punk-rock skupine Fajrunt. Beat Busteri sa svojim performansom praćenim elektronskom glazbom nagradit će i oči posjetitelja. Šećer za kraj bit će nastup najpoznatije ikone hrvatske jazz i rock scene Zdenke Kovačiček u suradnji s poznatim gitaristom Brankom Bogunovićem Pifom.

Osim dobre glazbe, roštiljanja uz jezero i kupanja, posjetitelji će moći sudjelovati i u memorijalnom turniru u odbojci na pijesku “Krunoslav Bošnjak”. Točnu satnicu i aktualne informacije možete pratiti na Facebook eventu.

Ulaznice

Cijena festivalske ulaznice za slavljeničko i jubilarno 10. izdanje Ferragosto Jam festivala u pretprodaji iznosi 110 kuna, a u cijenu su uključeni ulaz na sve dane i stageove festivala (Addiko Piknik stage, #DobroJutro stage, Izštekani stage, Silent “Pssst party” stage, Dance Hard stage), kamp mjesto na prostoru festivala predviđenom za kampiranje te prijevoz od kolodvora do festivala i natrag. Jednodnevne ulaznice iznose 80 kn u pretprodaji, a na dan koncerta 100 kn.

Do isteka zaliha može se uzeti i Ferragosto JAM paket koji iznosi 230 kn, a sadrži festivalsku ulaznicu, majicu, lončić, žuja, razglednica te ljuti umak. Paketi se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu ili naručiti online Ulaznica za Max and Igor Cavalera Return to Roots u pretprodaji iznosi 80 kn, na dan 100 kn. Vlasnici festivalskih ulaznica za ovaj koncert trebaju dodati još samo 40 kn.

Be social

Komentari