Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Službeno predstavljen ovogodišnji Ferragosto Jam #10

01.07.2017. Nives KojićFoto: facebook.com/FerragostoJAM
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak, 30. lipnja, u zagrebačkom klubu Kavez Ferragosto JAM predstavio je ovogodišnji program dosad najvećeg izdanja festivala. Program jubilarnog izdanja festivala s više od 30 glazbenih izvođača privući će preko 15 tisuća posjetitelja. Od 3. do 6. kolovoza posjetitelji festivala sigurno će naći ponešto za svoje uho, ali i imati priliku istražiti nove žanrove i bendove.

Organizatori festivala udružili su se s agencijom Los Angeles Agency te doveli Maxa i Igora Cavaleru, članove legendarne Sepulture koji će svojim heavy metal riffovima posjetitelje pripremiti na vatreno izdanje festivala. Koncert će se održati 1. kolovoza, a kao predgrupa nastupit će zagrebački stoneri She Loves Pablo te osječki rock band Merrow.

Prvi dan festivala, četvrtak 3. kolovoza, publiku će rasplesati ikona jugoslavenskog popa Bajaga i Instruktori, zagrebački ska-dub-reggae Antenat, psihodelični Pridjevi te indie rock sastav Lika Kolorado. Za ljubitelje hip hopa nastupaju grupa Elemental te Kandžija i Gole žene, a punk boje brani Debeli Precjednik. DJ Kneža bit će zadužen za Dance Hard pozornicu.

U petak, 4. kolovoza, posjetitelji festivala moći će uživati u zvucima beogradskih rockera Repetitor, hip hop glazbenika Bolesna Braća i Bad Copy, trap senzacije KUKU$ Klan, pop folk trija NLV te punkera Mašinko. Bosanski pop glazbenik Laka svojom osobnošću zabavit će i opustiti sve prisutne. Za opuštanje i lagano njihanje posjetitelja također će se pobrinuti Luce, Kralj Čačka, Lovely Quinces te Ognjen Čudnoređe. Na kraju dana posjetitelji će imati priliku po prvi put na FJ festivalu uživati u čarima Silent Partya.

U subotu, 5. kolovoza, ujedno i zadnji dan festivala, posjetitelje će zabavljati Neno Belan & Flumens prisjećajući se starih pjesama grupe Đavoli. Hip hop duo Krankšvester u suradnji sa Sajsi MC razbacat će i najtrulije posjetitelje. Energija će prštati na nastupu bass kolektiva Bassinga te drum’n’bass izvođača Filipa Motovunskog, ali i punkera Six Pack, indie rock grupe Jonathan te punk-rock skupine Fajrunt. Beat Busteri sa svojim performansom praćenim elektronskom glazbom nagradit će i oči posjetitelja. Šećer za kraj bit će nastup najpoznatije ikone hrvatske jazz i rock scene Zdenke Kovačiček u suradnji s poznatim gitaristom Brankom Bogunovićem Pifom.

Osim dobre glazbe, roštiljanja uz jezero i kupanja, posjetitelji će moći sudjelovati i u memorijalnom turniru u odbojci na pijesku “Krunoslav Bošnjak”. Točnu satnicu i aktualne informacije možete pratiti na Facebook eventu.

Ulaznice

Cijena festivalske ulaznice za slavljeničko i jubilarno 10. izdanje Ferragosto Jam festivala u pretprodaji iznosi 110 kuna, a u cijenu su uključeni ulaz na sve dane i stageove festivala (Addiko Piknik stage, #DobroJutro stage, Izštekani stage, Silent “Pssst party” stage, Dance Hard stage), kamp mjesto na prostoru festivala predviđenom za kampiranje te prijevoz od kolodvora do festivala i natrag. Jednodnevne ulaznice iznose 80 kn u pretprodaji, a na dan koncerta 100 kn.

Do isteka zaliha može se uzeti i Ferragosto JAM paket koji iznosi 230 kn, a sadrži festivalsku ulaznicu, majicu, lončić, žuja, razglednica te ljuti umak. Paketi se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu ili naručiti online Ulaznica za Max and Igor Cavalera Return to Roots u pretprodaji iznosi 80 kn, na dan 100 kn. Vlasnici festivalskih ulaznica za ovaj koncert trebaju dodati još samo 40 kn.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Komentari