Film

Premijera riječkog filma “Želja” o ekspediciji na Jabuku

zelja
Foto: press / "Želja"
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Četvoro Riječana odlučilo se na pomalo neobičan pothvat: otići do jednog od naudaljenijih hrvatskih otoka na pedalini. Njihov pothvat uobličen je u film koji će premijerno biti prikazan u ponedjeljak, 12. veljače u 20 sati, u Art-kinu, a premijeri će prisustvovati autorska ekipa.

Sportaši Vitomir i Vedran dijele dugogodišnju želju da posjete najudaljeniji hrvatski otok Jabuku. Na put kreću koristeći sredstvo koje im je dostupno – pedalinu. Plan ekspedicije uključuje svakodnevno pomicanje korak dalje od civilizacije u smjeru prirode uz cjelodnevne tjelesne napore. Prate ih snimateljice Tamara i Petra, koje postaju sudionicama same pustolovine.

Nalaženje u svima potpuno novim i zahtjevnim okolnostima, na površinu će iznijeti različitost karaktera, motivacija, očekivanja i spremnosti na suradnju.

zelja
Foto: press / “Želja”

Film prati strukturu radova Petre Mrše u mediju fotografije u kojem bilježi autentične reakcije unutar namjerno izazvanih novih situacija. U ovom filmu zabilježene reakcije, odnosi i preokreti, potaknuti su okolnostima ekspedicije koju su osmislili i iznijeli Vitomir i Vedran. Slušajući sebe i svoje neobjašnjive želje, daju primjer slijeđenja iracionalne intrinzične motivacije i puteva koje ista otvara.

Film je sufinanciran temeljem Sporazuma Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra o jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba, dok je cijena redovne ulaznice 20,00 kuna.

Be social

Komentari