Glazba

Radio Student predstavlja: Teorija kaosa Mokrih Gljiva & Elephant Stalkera

Foto: Radio Student
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Radio Student
Foto: Radio Student

Ekipa Radio Studenta predstavlja vam novo izdanje Studentskog četvrtka u Rock Klubu Ribnjak. Ovoga puta riječ je o Teoriji kaosa u interpretaciji Mokrih Gljiva i Elephant Stalkera!

Život prosječnog studenta možemo definirati Teorijom kaosa – tajni red prirode u kojem supostoje pravilnost (red) i nepravilnost (kaos) koji je najuočljiviji u ludo vrijeme kolokvija i ispita. Kako biste imali elana za nadolazeću borbu, opustite vijuge i napregnite uši uz vrhunske glazbenike dva instrumentalna benda te dva DJ-a (Dečec666 i DJ Akovo) koji će vas provesti skrivenim bespućima svjetske i autorske glazbe u četvrtak 30.01. u Rock Klubu Ribnjak!

Mokre Gljive nastale su 2012. godine, od kada oduševljavaju populaciju na koncertima svojim glazbenim umijećem i usklađenošću članova benda. Osim što su javnosti poznati kao etno skupina koja izvodi Balade Petrice Kerempuha, Mokre Gljive su jedini kroatrock bend ikada. Njihova glazba je kombinacija hrvatskog krauta s elementima narodne glazbe iz cijeloga svijeta te psihodeličnih, post i noise zvukova. Ovo šarenilo dečki realiziraju na dvije gitare (Vedran i Ivan), basu (Jurica) i bubnju (Nikola), te uz harmoniku i tamburice, ponekad i djembe te još koješta.

Elephant Stalker je bend za koji ćete sigurno još čuti! Premda relativno novi u ovoj postavi, dečki su samostalno izdali EP te odsvirali pohvalan broj svirki. Njihova glazba je instrumentalna, na tragovima post rocka i post metala, alternativnog rocka i eksperimentalnih zvukova. Pinki i Filip na gitarama, Marez na basu i Matija na bubnjevima stvaraju zvučnu eksploziju jednako snažnu na snimci i uživo prenoseći je neukrotivo na ljude koji ih slušaju. Njihova poigravanja s kaotično-distorzičnim riffovima popraćena snažnom bazom u bubnjevima i basu povest će vas na glazbeno putovanje nekim višim sferama uma. Slonovi rade na novom albumu s kojeg ćete neke stvari čuti u Ribnjaku!

Za glazbu između, prije i nakon bendova zaduženi su DJ Akovo i Dečec666. Ova dvojica šarlatana i hahara puštaju vrlo neobičnu selekciju sastavljenu od mjuze iz cijelog svijeta.  Njihova selekcija slična je world music etno stilu, ali s jednom razlikom – oni puštaju onu pravu glazbu “s ciganskih zabava i iz afričkih sela”. Ovo je glazba s dušom i ritmom, a mi s velikom znatiželjom iščekujemo ovotjednu selekciju. Razgibajte kukove za plesni podij.

Upad je 10 kn, a happy hour je od 23 do 4 ujutro s vodkom i pelinom za 6 kuna.

Slijedeći četvrtak, 06.02., Radio Student predstavlja Swinganje uz Tom & The Twisters, a tjedan dana poslije je Funky Love w/ Stank! Na Facebooku možete naći event, a pratite i dalje Radio Student, kao i bendove Mokre Gljive i Elephant Stalker.

Be social

Komentari