Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Recenzija – „Lemonade“ (Beyoncé): Limunada prevarene dive

08.05.2016. Ivan KošarFoto: facebook.com/Beyonce
Vrijeme čitanja: 2 minute

U narodnom žargonu kad se kaže da je nešto limunada onda se misli da je to sladunjavo i sentimentalno. Beyoncé s ovim albumom ima cilj da se slomljene duše poistovjete s njenom patnjom i u najmračnijem kutku svoje sobe jecaju zbog budala u svojem životu. Ljuta je i slomljena, to želi svima reći. A i njemu.

„Lemonade“ je njen šesti studijski uradak, ujedno i drugi vizualni album. Album prepun emocija, ljubavnog i bračnog brodoloma te vapaja slomljenog srca; bijes i tuga kao glavne emocije osjete se u svakoj pjesmi. Njen vokal standardno je dobar. Glazba je nešto sasvim drugo – previše recikliranja starih stvari i premalo da bi se mrdalo bokovima jer je album snimljen u slušačkoj, a ne u plesnoj maniri. Imena koja surađuju na albumu su Kendrick Lamar, The Weeknd, James Blake, Diplo i mnogi drugi. R&b, pop, trap, blues, rock, soul, country i gospel vješto se isprepliću s njenim jakim vokalom.

Queen Bey već u uvodnoj Pray You Catch Me odmah ide u glavu s ozračjem i tematikom koja će slušatelja voditi kroz album. Dobiva se naznaka o čemu i kome se posvećuje album. Hold Up mi je strašno fascinantna stvar. Pizzicato koji vozi pjesmu sempliran iz Can’t Get Used To Losing You koja je u opticaju još od šezdesetih, lirike iz pjesma Yeah Yeah Yeahs i Soulja Boy, tu i tamo čuje se dub sirena i minimalistički beat. Bode u oči činjenica da svoj potpis na stvar stavlja jedno petnaest ljudi, barem koliko sam ja izbrojao. Don’t Hurt Yourself je već malo ozbiljnija, grublja i živahnija stvar. Stavljena je distorzija na glas za agresivnost, veća doza prostih izraza, rock štih, dimenziju više daju uvijek odličan Jack White i Led Zeppelin sample. Tu daje do znanja da s njom nema šale.

Je li na kraju pjesme Sorry možda ime mistične dame koja je odgovorna za preljub? Je li u 6 Inch aludira da je profesionalka? Možda ju je pokupio negdje u Gajevoj. Drama, Televisa presenta, Marisol, Esmeralda… Sandcastles je balada koja kao tupi nož probada direktno u srce, osjeti se emocionalni roller coaster. Klavir i ona. Sirovi i ranjeni vokal. Priznajem, na ovo sam pustio suzu, a i ona je tamo negdje na pola pjesme. U Daddy Lessons konačno dobijemo skrivenu naznaku kakva je suprugova sudbina: homicid iz vatrenog oružja. Više Jay-Z nema samo 99 problema. U pjesmi se spominje i drugi amandman američkog ustava. Prijeko je potrebno da još Amera nosi oružje, stvarno ih nema dovoljno.

Citiram iz FormationWhen he fuck me good I take his ass to Red Lobster, cause I slay. A što ako te nije dobro? Idete u McDonalds?

Limun je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, ponajprije zbog velike količine vitamina C, ali i ostalih nutrijenata. Rješava mnoge probleme kao što su grlobolja, osjetljiv želudac, zatvor, artritis i bubrežno kamenje. Hoće li riješiti probleme jedne pjevačice da se pomiri s time da je prevarena i da će život na Zemlji i dalje teći svojim tijekom? Ako je ovim albumom ona taj dio svoje privatnosti podijelila sa ostatkom svijeta i ako će joj biti lakše zbog toga onda ima moju potpunu podršku. Oprostiti ali ne zaboraviti. Hoćeš li i dalje nositi prezime Carter ili se vratiti na Knowles stvarno je nebitno. Uostalom ima i boljih muškaraca od ovog ženomrzca. Imaš stas i odličan glas tako da se ne brinem za tvoju ljubavnu i poslovnu sudbinu.

(Visited 843 times, 2 visits today)
Što misliš o ovome albumu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(35 votes, average: 3.800 out of 5)

Komentari