Glazba

Eagles of Death Metal u Zagreb dovode i White Miles

Foto: facebook.com/whitemilesmusic
Vrijeme čitanja: 2 minute

EODM (Eagles Of Death Metal) u Zagrebu će, u Tvornici Kulture, nastupiti 19. veljače. Kao službena predgrupa, pridružit će im se energični White Miles. White Miles glazbeni je duo iz Austrije kojeg čine pjevačica i gitaristica Medina Rekic i bubnjar Hansjörg LofererLofi. Znaju se već deset godina, a zajedno sviraju od 2011. Nakon što su objavili nekoliko snimki nastupa, vidjevši odlične reakcije publike napustili su radna mjesta te počeli živjeti svoj san – prvo svirajući u Austriji i susjednim zemljama, a zatim i šire u Europi. Najveću medijsku pozornost privukli su nastupajući kao predgrupa na turneji s Courtney Love.

Osim po glazbenom uspjehu, u krugu prijatelja poznati su i po partijima koje priređuju u prostoriji za probe na kojima su, uz glasnu glazbu, neizostavan dio stari crno-bijeli filmovi te ples na šipki. Radi svih tih ludih kombinacija i raznih glazbenih utjecaja svoju glazbu nazivaju pole dance stoner blues rockom. Iako ih je samo dvoje u bendu, Medina i Lofi izvrsno poznaju svoje instrumente te znaju kako stvoriti dobru buku. Energičnim nastupom, kombinacijom sirovih rock riffova, lijepih melodija i ritmičnih bubnjeva zasigurno će zabaviti publiku. Povodom nastavka turneje s EODM, Medina i Lofi na službenoj White Miles Facebook stranici poručuju:“Pobjednikovo oružje je glazba, ljubav i hrabrost. Dijelimo svi zajedno mir, ljubav i rock’n’roll.”

Koncert koji će se 19. veljače održati u Tvornici Kulture bit će puno više od samog koncerta – bit će to proslava pobjede slobode! Turnejom nazvanom ‘Nos Amis’ Eagles Of Death Metal vraćaju se u Europu kako bi održali koncerte koji su ranije odgođeni radi tragičnih događaja koji su se odvili 13. studenog u Parizu, između ostalih i za vrijeme njihovog koncerta u dvorani Bataclan.

Foto: Samir Cerić Kovačević
Foto: Samir Cerić Kovačević

Eagles of Death Metal osnovali su najbolji prijatelji Jesse Hughes i Josh Homme (Queens of the Stone Age), 1998. godine u kalifornijskom Palm Desertu. Ime je nastalo kada se jedan od njih zapitao kako bi zvučao spoj grupe Eagles i death metal žanra. Unatoč imenu, EODM ne sviraju death metal. Teško ih je smjestiti u određeni glazbeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s naglašenim gitarskim riffovima i žestokim ritmom bubnjeva! Karizmatični frontman poznat je po svojoj entuzijastičnoj interakciji s publikom, što potvrđuju i brojni posjetitelji INmusic festivala koji su ljetos imali priliku gledati njihov nastup na glavnoj pozornici jarunskog Otoka mladosti. Koncerti grupe EODM emotivni su, energični i nabijeni pozitivnom energijom. Nesumnjivo je da će i u Tvornici Kulture, kombinacijom pjesama s novog albuma “Zipper Down” te najboljim pjesmama iz karijere, EODM svim ljubiteljima dobrog rocka priuštiti večer za pamćenje!

Be social

Komentari