Istaknuto
12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

11.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U novu školsku godinu ulazimo s novim singlovima, što stranim, što domaćim. Na vama je da ih poslušate i glasate za onu pjesmu koja to najviše zaslužuje.

Glazba

Izvještaj – She Owl: Intimna igra jedinstvenog plemenskog iskustva

08.12.2016. Magdalena RikanovićFoto: Magdalena Rikanović / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Utorci često donose nepredvidljive i uzbudljive koncertne događaje, a ovaj utorak nije bio izuzetak. Klub Močvara ugostio je bend She Owl iz Leipziega. Članovi benda Jolanda Moletta i Demian Endian porijeklom su iz Italije, međutim tragovi za snovima odveli su ih prvo u grad svjetla San Francisco, zatim u Njemačku.

Foto: Magdalena Rikanović / Ziher.hr

Predgrupe nije bilo. Cjelovita preokupacija malobrojne publike bazirala se na njima. Ponekad je teško opisati bend kao što je She Owl. Razlog tomu jedinstvena je igra instrumenata koju većina glazbenika ne koristi. Jolanda posjeduje dostojanstvenu, nježnu i starinsku boju glasa koju savršeno kontrolira u svim visinama. Zapanjujuća vještina sviranja različitih instrumenata kao što su udaraljke, klavijature, ukulele, autoharp, kalimba i činele djelovala je nestvarno. Demian, njezina bolja polovica u bendu, podržavao ju je kroz povremeno uplitanje vokala, u sviranju gitara, činela i gamelana, tradicionalnog indonezijskog glazbala koji uključuje brončane udaraljke dok se njegov zvuk ispreplitao u mekoći zvuka sa sjetnim zvucima flaute.

Foto: Magdalena Rikanović / Ziher.hr

Savršeno uigran duo

She Owl predstavlja divljačku i izazovnu glazbu, spoj mraka, nježnosti i očaja u kontinuitetu psihodeličnih i neoklasičnih plamena strasti. Začuđujući live nastup u Močvari bio je u skladu s nekonvencionalnim, prije spomenutim, instrumentima. Žestoko neovisni, She Owl pripada skupini glazbenika koje je teško pronaći. Gotovo da su ugrožena vrsta. Jolandin glas širio se u dubine promrzlih šuma pod krošnjama drveća. Bajkovita atmosfera s okultnim elementima oslobađala se uz udaraljke i mala zvonca omotana uz stalak mikrofona.

Zlatna zvonca doprinosila su mirnoći njezinog pogleda i gracioznih pokreta njezinih ruku. Dubina, čistoća i emocija melodija međusobno su se grlile. Savršeno uigran duo. Njihove skrovitost i skromnost su poput prijatelja koji slijedi njihov put. Gotovo eterične pjesme dovoljne su za zagrijavanje naših duša. Granicama u prividnoj jednostavnosti fantastično su prikazali duh njihovih prošlih osjećaja.

Foto: Magdalena Rikanović / Ziher.hr

She Owl odveo nas je u neki drugi svijet. Svijet u kojem smo maštali i mogli biti slobodni, a istovremeno tajanstveni u zoni sumraka. Uhvaćeni u trenutak njihove bajke – nezaboravne, hladne nezemaljske ljepote.

Foto: Magdalena Rikanović / Ziher.hr

(Visited 93 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(6 votes, average: 4.667 out of 5)

Komentari