nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

“Sk8er Boi” Avril Lavigne postaje film

Sk8er Boi
Sk8er Boi - Screenshot: YouTube
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nijedan poznavatelj legendarne pop pjesme Sk8er Boi kanadske pjevačice Avril Lavigne ne može vjerovati da je prošlo dvadeset godina od njezine objave.

Da, svi smo u srednjoj dobili mali predah od pop pjevačica s debitiranjem tinejdžerke Avril Lavigne i njezinim Complicated, no veći od debitantskog singla bio je drugi po redu Sk8er Boi. Pjesma govori o, naravno, skejteru kojem se sviđala cura, ali koja je bila prekul i prepopularna da bi bila s takvom bitangom, no u pjesmi Avril priznaje da je ona je ta koja krade njegovo srce plitkoj djevojci, koja je u međuvremenu uvidjela grešku.

Avril je 2002. imala 17 godina, kada je objavila prvijenac Let Go” i to zahvaljujući LA Reidu, koji je pak nekoliko godina kasnije pod svoje okrilje uzeo i mladu kanadsku nadu Justina Biebera.

Album je mlade osvojio pjesmama o nonkonformizmu i odbacivanju očekivanja društva, zbog čega je svim (wannabe) buntovnicima usadio poriv za otporom i nošenjem kravata preko kratkih majica.

sk8er boi
Foto: www.facebook.com/avrillavigne

Pjevačica je za pjesmu Sk8er Boi izjavila da joj je daleko najdraža na koncertnim nastupima, prije svega zbog energije i reakcije publike koja ju prati već dvadeset godina, ali i same dinamične kompozicije. Nakon tisuća zahtjeva za izvedbama, korištenja u medijima, filmovima i serijama, Avril je odlučila pjesmu pretvoriti u film. Međutim, nije to prvi put da je netko poželio ovu pjesmu pretvoriti u dugometražni igrani spektakl.

Planovi su nastali najprije 2013., ali su pali u vodu, pa je 20. obljetnica izdanja bila sasvim dobar povod da se spot proširi u cjelovečernji film. U emisiji podcasta „She Is The Voice” potvrdila je da je film u produkciji, no to je sve što zasad znamo o ovom nostalgičnom projektu koji će nas strmoglaviti natrag u 2002.!

Be social

Komentari