Glazba

Špancirfest 2014: Petar Dundov svojim setom otvara noćnu Arena pozornicu

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/spancirfest
Foto: facebook.com/spancirfest

Špancirfest se i ove godine pobrinuo da nitko ne ostane „gladan“ zabave i dobrog provoda. Oni kojima će programi u gradskoj jezgri završiti prerano, moći će se ponovo dobro isplesati na Špancirfest Arena pozornici kod Gradske sportske dvorane na Dravi gdje će se program odvijati od 22 sata do 6 sati ujutro.

Već prvog dana Špancirfesta, u petak 22. kolovoza, sprema se nastup jednog od najslavnijih hrvatskih DJ-a i producenta, legendarnog Petra Dundova. On u Varaždin dolazi nakon svirki na značajnim ljetnim festivalima – na Ibizi je uz domaćina, slavnog Richieja Hawtina, svirao na otvorenju Enter večeri u klubu Space, a nastupao je i na kultnom Melt! festivalu u Njemačkoj. Usto, bio je i zvijezda španjolskog FIB festivala, gdje je svirao uz trenutačno najeminentnije izvođače elektronske glazbe.

Aktualni album Petra Dundova, „Sailing Of The Grid“, izdan je u rujnu prošle godine, a priskrbio mu je angažmane po klubovima Berlina, Moskve, Londona, New Yorka, pa sve do Japana. Dundov je za glazbene znalce diljem svijeta sinonim za dobru glazbu i još bolje nastupe, pionir je techna u ovom dijelu Europe, a po svojem talentu, glazbenom stažu i diskografiji, Dundov je jedan od naših najboljih glazbenih izvoznih proizvoda. Na sceni je od davne 1993. godine, a iza sebe ima oko 50 single izdanja i tri vrlo hvaljena samostalna albuma. Svojedobno je objavio i ambijentalni album na etiketi techno čarobnjaka Jeffa Millsa te se pridružio kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.

Uz Petra Dundova, prvi Špancirfest petak nastupit će i DJ Deega, veteran techno glazbe u Varaždinu te resident kultnog kluba Extravaganza, a svirat će i zagrebački techhouse DJ i producent Mandrax.

U prodaji je ograničen broj festivalskih ulaznica za šest dana održavanja programa na Arena pozornici – samo njih 100, a kasnije će se moći kupiti isključivo dnevne ulaznice. Festivalske ulaznice za Arena pozornicu, po cijeni od 159 kuna, dostupne su online na Entrio.hr te na prodajnim mjestima sustava Eventim. Cjelokupni program noćne pozornice bit će poznat početkom kolovoza. Na linku se možete podsjetiti na cijeli program Špancirfesta – tri pozornice, ulični program i brojne radionice.

Be social

Komentari