Istaknuto
28.10.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Od ukupno dvanaest novih singlova, za sedam domaćih i regionalnih možete glasati, a preostalih pet stranih poslušajte neobavezno.

21.10.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ziherung i 23 albuma u lipnju kao predah od pandemije

Glazba

Spotify playlista: ExYu rock hitovi

28.09.2020. Ziher.hrAlbum cover: Bijelo Dugme
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Razdoblje predratne Jugoslavije izrodilo je brojne iznimne izvođače koji su svojim talentom i glazbenim djelima pronašli zasluženo mjesto u našoj  glazbenoj povijesti. Otvorenost bivše države prema ostatku svijeta omogućila je prodor različitih utjecaja sa Zapada koji su se uvelike utisnuli u našu kulturu.

Premda je prošlo već gotovo trideset godina od službenog raspada bivše države, glazba koja je tada nastala i dan danas ne prestaje se vrtjeti na radijskim postajama. Kako bismo sačuvali djelić svog kulturnog identiteta i odali počast izvođačima koji su stvarali srcem i dušom, odlučili smo sastaviti playlistu sa skoro stotinu pjesama (nije bilo lako!) različitih izvođača i bendova koji su iza sebe ostavili izrazito opsežan glazbeni opus. Premda neki od bendova s liste danas više ne postoje, mnogi njihovi akteri su nastavili stvarati glazbu, stoga i novi naraštaji imaju priliku odrastati uz izvođače koje su slušali njihovi roditelji.

Odlučili smo se počastiti putovanjem Balkanom uz rock rifove i grupe poput Yu Grupa, Pop Mašina, Atomsko sklonište, Smak, Indexi, Bajaga i Instruktori, Idoli, EKV, Električni orgazam, Bijelo Dugme, Zabranjeno pušenje i brojni drugi.

Uživajte u novoj Ziherovoj playlisti koju je za vas priredila Simona Lukman.

(Visited 149 times, 9 visits today)

Komentari