Film

Stigao prvi trailer za Sin City: A Dame To Kill For – Što je novo, a što staro?

foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: Facebook.com
foto: Facebook.com

Davne 2005. godine Robert Rodriguez i Frank Miller realizirali su svoju uspješnicu Sin City. Gotovo desetljeće nakon oduševljenja koje je izazvao prvi dio, ovoga ljeta očekuje nas drugi – Sin City: A Dame To Kill For. Millerov serijal stripova dvojac je još jednom odlučio pretočiti na filmsku vrpcu u sad već kultno prepoznatljivoj cartoonish crno bijeloj verziji s povremenim stiliziranim obojenjima. U novome nastavku imat ćemo prilike ponovno se susresti s nekim od likova koje smo zavoljeli još u orginalnom Sin Cityu, ali i upoznati se s nekim novim.
Na platna se vraća Jessica Alba, u svojoj ulozi senzualne plesačice Nancy Callahan koja je plijenila mnogobrojne poglede u prvome dijelu (i koje će, nedvojbeno, plijeniti opet). Ovoga puta pojavljuje se u epizodi The Fat Loss koja je kronološki smještena iza epizode That Yellow Bastard prošloga dijela. Legendarnog Marva kojeg glumi Mickey Rourke također ćemo opet pratiti, i to u dvije priče – Another Saturday Night i A Dame To Kill For koje su uslijedile prije događaja u The Hard Goodbye. U drugome nastavku neće izostati ni detektiv John Hartigan kojeg utjelovljuje Bruce Willis kao ni Rosario Dawson u ulozi Gail i Jamie King u ulozi Goldie i Wendy.
Među novim licima tu je Joseph Gordon Levitt koji se pojavljuje u epizodi The Long Bad Night. Njegov lik, Johnny, kockar je čiji će se dobitak zapravo ispostaviti gubitkom. Femme fatale Ava Lord koju glumi Eva Green i Dwight McCarthy kojeg zbog rekonstrukcije lica igraju dvojica glumaca Clive Owen i Josh Brolin, nova su lica čije će se sudbine ispreplesti zajedno s Marvovom u naslovnoj priči – A Dame To Kill For. Pod novitete u filmu spadaju i Ray Liotta, Jeremy Piven te Dennis Haysbert.
Prije same američke premijere koja je zakazana za 22.kolovoz, a za koju držimo fige da se i što prije ostvari u našim kinima, u mračni, ali primamljivi svijet Sin Citya možemo zaviriti putem prvog objavljenog trailera. „Sin City’s where you go in with your eyes open, or you don’t come out at all.“ – posljednja je rečenica u traileru koju izgovara Gordon-Levitt, a koja se čini da sažima sve ono što oko Sin Citya volimo. Taj podzemni svijet i njegove napetosti koje su katkad gotovo fantastične, po najavljenom, ne bi nas smjele ni ovoga puta ostaviti ravnodušnima.

Osim trailera, autorski je tim objavio i promotivne slike filma koje onima izrazito nestrpljivima mogu dodatno utažiti apetit. Što reći više osim toga da je na listi zašto jedva čekamo ljeto na popis došla nova točka, a slovi: Sin City: A Dame to Kill For.

Be social

Komentari