Istaknuto
02.12.2020.

Vrijeme čitanja: 4 minute Naruči dobro pivo i podupri naše craft pivovare, sad to možeš i s kauča.Možda ne možemo skočiti na pivo, ali možemo skočiti na pivske webshopove!

02.12.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ove srijede ima novih osam domaćih i regionalnih noviteta za koje možete glasati i nekoliko neizbježnih stranih prijedloga za slušanje.

Glazba

Izvještaj – Stonebride i Yawning Man: Energična eksplozija pa pustinjski zen

15.06.2017. Helena Kezerić
Foto: Ella Valentić / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Sredina radnog tjedna, srijeda, 14. svibnja, u Vintage Industrial Baru bila je rezervirana za ozbiljno dobru glazbu uz zagrebačku moćnu četvorku Stonebride i nastup legendarnih predvodnika stoner scene Yawning Man. Prije koncerta u prednjem dijelu kluba održala se projekcija dokumentarnog filma “Lo Sound Desert” redatelja Jörga Steinecka koji govori o cijelom stoner desert pokretu s  početka osamdesetih godina prošlog stoljeća u Americi.

Što se tiče projekcije samog filma, ona se održavala na malom platnu prednjeg dijela kluba i djelovalo mi je kao da je bila zamišljena kao popratna kulisa uvoda u odličnu koncertnu večer. Nekolicina zainteresiranih pozicionirala se blizu ekrana, da je bilo više zainteresiranih za film, možda se projekcija mogla preseliti u koncertni prostor na veće platno sa sjedećim mjestima. Ako već niste, preporuka je da ga svakako pogledate.

yawning

Foto: Maria Tangar/Facebook.com/vintageindbar

Stonebride ponovno izazvali oduševljenje

Lagano odstupanje od najavljene satnice dovelo je na pozornicu vrlo iščekivani Stonebride kao podršku najavljenom bendu. Dečki su bez previše razgovora iskoristili vrijeme koje im je dano i svirali kao da nema sutra. Šteta što je program bio koncipiran tako da su bili u mogućnosti odsvirati samo šest pjesama jer je dobar dio publike posjetio Vintage Industrial više zbog njih nego Yawning Mana. Stonebrideovci su publici premijerno predstavili dvije nove pjesme, a odličan nastup završili su pjesmom Sokushinbutsu s njihovog dobro poznatog albuma “Heavy Envelope”.

Atmosfera za vrijeme koncerta je bila užarena, zvuk je bio odličan, a kontrola vokala besprijekorna. Od prve do zadnje pjesme bilo je jasno vidljivo koliko njihovo bogato iskustvo u nastupima podiže atmosferu na razinu više. Iskreno se nadamo da ćemo u nekoj skorijoj budućnosti imati prilike Stonebride gledati i slušati u glavnoj ulozi na nekom poduljem koncertu.

yawning

Foto: Ella Valentić / Ziher.hr

Yawning Mam je smirio strasti

Opće je poznato da Stonebride svojim energičnim svirkama diže atmosferu do nevjerojatnih razmjera, to se dogodilo i ovog puta. Yawning Man je svojom poduljom svirkom smirio strasti i energiju te publiku doveo u zen fazu. Suludo bi bilo uopće pričati o biografiji benda, njihovoj važnosti u svijetu stoner rock glazbe, suradnjama s velikim imenima kao što su i oni sami ili nabrajati sva silna izdanja koja su oduševila njihove obožavatelje i kritiku.

Yawning Man zaista stvara glazbu kojoj se ne možete ne prepustiti i odlutati miljama dalje. Svi izvedeni instrumentali poprimali su na momente i elemente nekih drugih žešćih žanrova rocka i pisali su daleka poglavlja u svakom od entuzijastičnih članova publike. Glazbenici su bili uživljeni i svoju energiju su vrlo uspješno prenosili na masu koja se njihala u glazbenom transu. Ne mogu reći da su svojim nastupom priredili koncert za pamćenje, no jedan od onih na kojima vam je drago da ste bili svakako jesu.

yawning

Foto: Ella Valentić / Ziher.hr

Vintage Industrial Bar se od samih početaka kvalitetnom ponudom programa izdignuo u mjesto dobre glazbe. Koncertno događanje iza nas još jedno je takvo u nizu. Ovog puta se dogodilo to da se bend podrške ipak malo izdignuo svojim nastupom naspram glavnog benda. Veselimo se novim koncertnim pohodima u Vintage Industrial Baru, a do nekog sljedećeg koncerta za pamćenje rado ćemo se sjećati desert i stoner rock srijede iza nas.


(Visited 115 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(4 votes, average: 4.500 out of 5)

Komentari