Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Glazba

“Sve je pod kontrolom?” (Kojoti): Dobra doza rock´n´rolla

28.02.2019. Vlatka Semenčić"Sve je pod kontrolom?" [album cover]
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kojoti su bili u naponu snage kada sam ja bila dijete, ali su mi nekako baš oni izazivali pažnju, a spot za Pajac nije znao je bio najbolji ikad. Pažnja mi je ostala zadržana na njihovoj glazbi i dalje, sve do danas kada objavljuju novo studijsko izdanje. “Sve je pod kontrolom?” (Dancing Bear) nakon dvadeset godina nastavlja tamo gdje su stali.

Glasan i jasan početak

Najavni singl svega što će se ubuduće događati je bio Mi ne pripadamo tu, objavljen 2017. godine. Opasno dobra stvar pokazala je stav koji su zauzeli i opravdali u svakoj pjesmi na albumu. Ozbiljno, oštro, čak i inatljivo su pokazali kojim će smjerom dalje.

A tako počinje i prva pjesma na albumu Sram. Glasno i nabrijano (jer kako drugačije?) kreće putovanje nove ere uskrsnulog benda. Za njom se dalje nižu pjesme koje drže isti tempo, sve do Oprosti što te volim. Smještena u sredinu albuma kao šesta od jedanaest pjesama donosi svojevrstan rez. Drugačija od drugih i najduža (6:41) ljubavna balada ugostila je Vladimira Simčića Vavu. A gostovanja na albumu ima još. U naslovnoj Sve je pod kontrolom svoje rime ubacio je Kandžija, koji je uz Davora Viduku autor teksta. Još jedno rap gostovanje je ono Luke Barbića iz TBF-a u Da li znaš moje ime?. Ovog puta umjesto klasičnog redanja rima, Luka se zanimljivo infiltrirao u glazbu. Kraj regularnog dijela albuma obilježava Prekrasan dan, a nakon nje slijedi kratki instrumental Dan, posvećen Danu Divjaku, klavijaturistu koji je tragično skončao.

Kada se album posluša od početka do kraja u komadu i podosta glasno, bez obaziranja na tehnološka upozorenja o oštećenju sluha, dobije se dobra doza rock´n´rolla kojeg nismo imali prilike često čuti u novije doba.

Upgrade zvuka

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara), Vanja Marin (bas) i Bobo Grujčić (bubanj) su ponovno Kojoti. Davor Viduka je i autor tekstova svih pjesama na albumu, uz Kandžiju u naslovnoj i Alena Marina u Nova riječ. Ne radi se tu o lako pamtljivim rimama, već o pametno konstruiranim stihovima za koje će trebati malo više vremena za zapamtiti. Također je i autor glazbe te producent albuma. Njegov veliki doprinos rezultirao je sjajnim albumom kojim su Kojoti dobili upgrade svog zvuka. Sad još samo da nadmaše spot od Pajaca

(Visited 282 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome albumu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(7 votes, average: 4.143 out of 5)

Komentari