Glazba

Urban & 4, My Baby i Antenat prva glazbena imena na Tabor film festivalu

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jubilarno 15. izdanje Tabor film festivala održat će se ove godine u prekrasnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću od 6. do 9. srpnja. Najdugovječniji festival kratkometražnog filma u Hrvatskoj, osim projekcija u tri kina, i ove će godine imati bogati glazbeni program na čak pet pozornica. Prvi potvrđeni izvođači su Urban & 4, amsterdamski bend My Baby, Antenat i J.R. August.

Glazbeni program festivala uključivat će više od 30 izvođača, DJ-eva i live actova na pet pozornica. Osim već spomenutih imena, posjetitelji će moći uživati u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca na Tabor Varosh stageu, dočekati zalazak sunca uz pogled na zagorske brege na Sunset stageu, čuti kako zvuči glazba u sobi za mučenje, plesati do zore na Taborska vatra stageu ili uživati u hrani i jazzu u restoranu Grešna gorica. Krajem ožujka bit će otvoren natječaj za hrvatske i slovenske bendove.

U konkurenciji kratkometražnog filma prijavljeno više od 1000 radova iz 80-ak zemalja, a prijave su završile prošli tjedan. Osim prijavljenih radova, selektori gledaju i programe drugih festivala kratkometražnog filma s kojima vrlo dobru surađuju duži niz godina (Berlin, Clermont-Ferrand, Oberhausen). Program će se sastojati od dva natjecateljska programa u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji gdje su zastupljeni filmovi svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni).

Ove godine posebnost festivala su i brojna predavanja, promocije knjiga i radionice. O budućnosti obrazovanja govorit će Boris Jokić, jedan od najvažnijih aktera kurikularne reforme. Promocija knjige “Vjera u dijalog” autora Zorana Grozdanova i Nebojše Zelića bit će prava prilika za razgovor između sekularnog i religijskog. Radionicu snimanja i fotografiranja dronom vodit će Ivan Vidaković iz Hexa Worxa.

Ulaznice

Cijena ograničenog kontingenta super early bird ulaznica u koje je uključen i kamp je 145 kuna, a ponuda traje od 8. ožujka do 1. travnja. Svi detalji oko karata i kampa mogu se saznati na Entrio.hr. U iščekivanju ljeta i Tabor film festivala, zagrijte se na dva službena warm-up koncerta: Drvored u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, 27. travnja i Repetitor u zabočkom Regeneratoru, 6. svibnja.

Be social

Komentari