Film

Tradicionalno održavanje Palunkove scenarističke radionice na ZFF-u

FOTO: www.palunko.org
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
FOTO: www.palunko.org
FOTO: www.palunko.org

Nadolezeći Zagreb Film Festival, u sklopu edukativne i networking platforme Industrija, od 18. do 25. listopada tradicionalno će održati scenaristički program projekta Palunko, čiji je središnji dio natjecateljska međunarodna radionica scenarija kratkometražnog igranog filma.

Uz radionicu, Scenaristički forum Palunko donosi i bogat popratni program s predavanjima, panelima i pitchingom, koji će ove godine biti posvećen transmediji i scenarističkim autorskim pravim. Dodatni će programi biti otvoreni za javnost.

Sama radionica ove godine nešto se razlikuje od prethodnih, u ovogodišnjem izdanju ona poprima žanrovsko ruho. Ostatak priče u skladu je s tradicijom – dvanaest autora najboljih sinopsisa imat će prilike, uz mentorstvo nagrađivanih scenaristica Irene Krčelić, Jasmine Kallay i Jelene Paljan, dovesti svoje ideje do oformljenog scenarija. Na javni natječaj sinopsise mogu slati scenaristi (i oni koji se osjećaju tako) iz Hrvatske i inozemstva. Nagrada za najbolji scenarij mogućnost je realizacije scenarija u produkciji Hrvatskog filmskog saveza koji bi potencijalno doživio premijeru na idućim Kockicama – hrvatskom natjecateljskom programu Zagreb Film Festivala.

Ove je godine Palunkov natjecatelj Neven Dužanec s filmom “Nedjeljni program” u kojem glavne uloge tumače Romina Vitasović i Stjepan Perić.

Rok za prijavu je 21.rujna, a sve dodatne informacije moguće je pronaći na Palunkovim stranicama koji je inače projekt Hrvatskog filmskog saveza s ciljem promicanja scenarističke kulture.

Svi koji ste se oduvijek htjeli okušati u pisanju scenarija, ovo je vaša prilika.

 

 

Be social

Komentari