Film

Transformers 4: Novi auto i nove spekulacije

Foto: michaelbay.com/2013/06/28/freightliner/
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: michaelbay.com/2013/06/28/freightliner/
Foto: michaelbay.com/2013/06/28/freightliner/

Vijest o snimanju četvrtog nastavka sage o borbi Autobota i Decepticona, Transformers 4, odavno izaziva kontroverze. I dok je dio fanova oduševljen što se priča nastavlja razvijati, kritičari su skeptični i misle da bi redatelj Michael Bay trebao odustati još dok nije u potpunosti potonuo. Posljednji nastavak, Tranformers 3: Dark Side of The Moon izazvao je podijeljena mišljenja, a otkako je objavljeno da se glumačka postava u potpunosti mijenja za potrebe snimanja novog filma, sumnja u uspjeh samo se povećala.

Dosadašnjeg glavnog glumca, Shiu LaBeoufa zamijenit će mlađahni Irac i novo otkriće Michaela Baya koji je posebno ponosan što je odabrao baš Jacka Reynora za LeBeoufovog nasljednika. Reynor će imati priliku glumiti rame uz rame s Markom Wahlbergom, iako još uvijek nije otkriveno hoće li utjeloviti pozitivca ili negativca, ali barem smo saznali identitet njegova lika – Flynn Vincent. Od Megan Fox smo se oprostili još nakon drugog nastavka, a Rosie Huntington-Whiteley ionako nije dobila neke velike ovacije za svoju prvu glumačku ulogu kao Carly Spencer u Dark Side of The Moon pa je Bay odlučio uzeti novo lice i dodatno osvježiti glumačku postavu. Osamnaestogodišnja Nicola Peltz utjelovit će Tessu Vincent, kći Wahlberovog lika i, vrlo vjerojatno, romantični interes glavnog junaka. Film će upotpuniti i Sophia Myles te Stanley Tucci za koje nije poznato koga će glumiti.

A što je s negativcima? Zasad je poznato samo da će Kelsey Grammer glumiti glavnog ljudskog antagonista. Nameće se pretpostavka da će biti samo lutka kojom upravljaju Decepticoni kako bi se lakše približili ljudskoj vrsti. Ako se pitate gdje su oni u cijeloj toj priči, niste jedini. Na internetskim forumima danima se raspravlja koji će slavni negativac oživjeti u svom robotskom ruhu na velikom platnu, a otkad je Michael Bay objavio sliku na svojoj službenoj web stranici najnovijeg vozila koje ćemo vidjeti u nastavku, zavladala je pomutnja i svi su odmah pretpostavili da se radi upravo o Decepticonu. Međutim, Bay je odlučio zadržati tu informaciju za sebe pa nije poznato hoće li se najnovije izdanje Freightlinera boriti za pozitivce ili negativce. Fanovi imaju dvije teorije: ili je u pitanju Ultra Magnus, Autobot koji je nadležan Optimusu Primeu, a u nekim pričama je čak predstavljen kao njegov brat, ili je u pitanju Motormaster odnosno vođa Stunticonsa, vrste robota koje je stvorio Megatron.

S obzirom na to koliko malo ustvari znamo o samoj radnji i likovima, ne bi me začudilo da i identitet ovog auto-robota saznamo tek kad film dođe u kina, što je predviđeno da će biti u lipnju 2014. godine.

Be social

Komentari