Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Izvedbene umjetnosti

U Rijeci počeo festival Mladi glumci i glumice gradu Rijeci

05.02.2019. Tim HrvaćaninFoto: Mladi glumci gradu Rijeci
Vrijeme čitanja: 2 minute

U ponedjeljak, 4. veljače otvorenjem izložbe “Žene u umjetnosti” studenata primijenjenih umjetnosti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u Galeriji SKC i izvedbom predstave “Dobri čovjek iz Sečuana” u Filodrammatici otvoren je festival Mladi glumci i glumice gradu Rijeci koji se u trećem najvećem hrvatskom gradu održava do 10. veljače.

Festival Mladi glumci gradu Rijeci – MI SMO TU pokrenuli su studenti diplomskog i preddiplomskog studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci u listopadu 2016. godine pod mentorstvom svojih profesora Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Ovogodišnje izdanje se od 4. do 10. veljače odražava na pet lokacija: Filodrammatici, Palachu, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Galeriji Kortil te book caffeu Dnevni Boravak.

U sklopu festivala bit će odigrano 11 predstava, a čekaju nas i tri koncerta, projekcija kratkih filmova te spomenuta izložba “Žene u umjetnosti”. Prošlogodišnja koprodukcija HNK Ivana pl. Zajca i APURI “Naš odgoj” Vedrane Klepice u režiji Renate Carole Gatica ponovno će zaigrat 5. i 6. veljače u HKD na Sušaku. U sklopu festivala premijeru će imati diplomska predstava “Ljepotica iz Leenanea” Martina McDonagha koja će biti odigrana u Palachu 7. i 9. veljače.

Publika će ponovno moći vidjeti ispitne produkcije “Medea Redux”, “Bert Cabaret”, “Ana i Mia” te “Medvjed”, a u subotu, 9. veljače u Palachu gostuje Grupa Ze iz Varaždina s autorskim projektom “5% oceana” koji je nastao po motivima zbirke poezije “Rika” Hane Kunić. U popratnom programu svirat će duo Žlice i gitara, Grupa ONO te vokalno instrumentalni neformalni sastav Vins.

“Ove godine (iako i dalje sanjamo vlastiti kazališni prostor)  odlučujemo se uklopiti u postojeću riječku nezavisnu scenu, koristeći prostore Filodrammatice, Palacha, HKD-a, Dnevnog boravka, Galerije Kortil te Galerije Studentskog kulturnog centra. Pozivamo goste i umrežavamo se jer je to način na koji želimo raditi – povezujući se i osnažujući jedni druge, a tako i cijelu gradsku umjetničku scenu. Festival uz glumce zajedničkim snagama grade studenti različitih grana Akademije: kiparstva, slikarstva, kostimografije, grafike i novih medija koji su također svojim radom godinama sudjelovali u realizaciji glumačkih produkcija”, riječi su studenata koji stoje iza organizacije festivala.

Foto: Mladi glumci gradu Rijeci

(Visited 99 times, 2 visits today)

Komentari