novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Film

U simboličnoj 2015.godini podsjetit ćemo se zašto volimo Back to the Future s Back in Time

Foto: facebook.com/ back to the future trilogy
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: facebook.com/ back to the future trilogy
Foto: facebook.com/ back to the future trilogy

Ono što je počelo kao želja za razgovorom s jednom od zvijezda filma Christopherom Lloydom, završilo je kao dokumentarac pod imenom Back in Time – film posvećen jednoj od najpoznatijih science-fiction trilogija, Back to the Future. 

Redatelj Jason Aron i producent Lee Leshen odtada su okupili impresivnu količinu ljudi povezanih s trilogijom, među njima su Michael J. Fox, Lea Thompson, Claudia Wells, redatelj Robert Zemeckis i producent Bob Gale, kompozitor Alan Silvestri te nekolicina entuzijasta kao što je Dan Harmon, inače kreator animirane serije za odrasle Rick and Morty koja se bazira na trilogiji.

U godini koja je obilježena s Back to the Future (radnja drugog nastavka odvija se upravo u 2015.godini, a prvi nastavak trilogije obilježava svoju 30.godišnjicu) dolazi dokumentarac koji, osim što okuplja lica trilogije, sumira i sve ono što pamtimo iz samih filmova – prikazuje se rad na stvarnome Hoverboardu kao i Secret Cinema Event, ali i način na koji se popularnost ovog filma odrazila u svakodnevnom životu. Kako i u samom traileru kaže Fox: “it‘s great to have a bunch of lunatics on your side.”. 

Simbolično, namijenjeno je da film izađe u 10.mjesecu, mjesecu kada Marty dolazi u 2015.godinu. Film je financiran putem Kickstarter kampanje koja trenutno ulazi u svoju završnu fazu, a prvu verziju trailera možete odgledati već sada uz dodatni komentar autora o putu nastajanja samoga filma.

 

 

 

(Visited 139 times, 1 visits today)
Be social

Komentari