nova glazba
18. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

Vizart

Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče!

Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb
Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb

Etnografski muzej u sklopu projekta Svijet igračaka, koji traje od 1. prosinca, 24. ožujka otvara izložbu Igračka ima srce. Etnografski muzej u suradnji s Radio Sljemenom već pola godine svake nedjelje emitira emisiju posvećenu omiljenim igračkama našeg djetinjstva. U sklopu emisije vlasnici igračaka, kolekcionari, izrađivački igračaka, znanstvenici, novinari i drugi slušatelji govorili su o igrama i igračkama koje su obilježile njihovo djetninjstvo. Mnoge igračke slušatelja prikupljene su i darovane ili posuđene muzeju.

Autorica radijske emisije Anamaria Šnajdar i autorica izložbe dr. sc. Iris Biškupić Bašić suradnjom sa slušateljima htjele su prikazati igračke za koje su mnogi vezani od djetinjstva i ispričati njihove priče. Stotine vlasnika doprinijelo je ovoj izložbi svojim lutkama, autićima, vlakićima, posuđem za lutke, mehaničkim igračkama, slikovnicama, kockicama i igrama. Uz igračke bit će prikazan i film sa pričama vlasnika i audio isječci emitiranih emisija. Igračke “sa srcem” bit će izložene do 31. svibnja 2013. godine.

(Visited 262 times, 1 visits today)
Be social

Komentari