Glazba

Veliki koncert Mayalesa u Tvornici kulture

Foto: Mayales
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sve je spremno za veliki koncert grupe Mayales u petak, 20. travnja u Tvornici kulture u Zagreb. Nakon mjesec dana vrlo burnih priprema, na desetke TV i radijskih nastupa, Mayales je ušao u posljednju fazu priprema: “Imamo svakodnevne probe na kojima se dotjeruje konačna setlista, usklađuje bend, tehnika, light, sve što treba za vrhunsko predstavljanje i doista važan nastup u zagrebačkoj Tvornici. Atmosfera je začuđujuće mirna i nasmijana obzirom da ova faza uvijek bude stresna i nervozna,” riječi su frontmana benda Petra Beluhana.

Sastav je nedavno na YouTubeu objavio četiri pjesme koje su nastale tijekom live sessiona u zagrebačkom Katranu. Autorskom trojcu Petru Beluhanu, Vladimiru Mirčeti i Luki Gečeku pridružili su se producenti njihova posljednjeg albuma “Simbol za sunce” Jura Ferina (klavijature) i Pavle Miholjević (gitara) te Roni Nikolić na basu i Edi Grubišić Cipal na bubnjevima i izveli su pjesme Most, Simbol za sunce, Dođi tu i Među tajnim tajnama. Osnovna zamisao benda je objaviti ove godine DVD na kojem bi se između ostalog našao i ovaj Katran sessions kako bi se dolično proslavilo 25 godina od nastanka sastava.

Ziherov kritičar Luka Sinković o albumu “Simbol za sunce” napisao je: “Album neopisivo podsjeća na “Meddle” ili “Animals” Pink Floyda. Posjeduje elegantnu dozu gitarske i atmosferne psihodelije, ali i inteligentan odabir strukture pjesama. Stihovi su izrazito pjevni, uživaju mogućnost direktnog ulaska u uho. Lirika je ponekad deskriptivna, no dovoljno neshvatljiva da bude interesantna. Teško je na takvim albumima birati favorite, a da se pritom ne degradira ostatak albuma, no ističe se treću stvar naslovljena Malena, a pjesme nakon nje kao da pripremaju teren za epski odličnu Simbol za sunce, definitivno najtranscendentalniju i najslojevitiju pjesmu albuma s prekrasnim građenjem i epskim završetkom.”

-> Recenzija – “Simbol za sunce” (Mayales): Pop psihodelija? U Hrvatskoj? Fčipnite me još jemput

Album “Simbol za sunce” nedavno je osvojio Porina za najbolji rock album, a Ziher ga je uvrstio na 2. mjesto najboljih domaćih albuma 2017. godine. Koncert Mayalesa snimat će Hrvatska Radiotelevizija pa svi koji žele biti dio Mayalesove priče nikako ne smiju propustiti ovaj događaj. Ulaznice pronađite u sustavima Entrio i Eventim. Cijena je 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna.

Be social

Komentari