Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Nagrade

Vodimo vas na otvorenje Gavellinih večeri i predstavu “Ljepotica iz Leenanea”

09.10.2017. Ziher.hrFoto: www.gavella.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ovogodišnje 32. Gavelline večeri 11. listopada otvorit će Hrvatsko narodno kazalište iz Šibenika predstavom “Ljepotica iz Leenanea” Martina McDonagha u režiji Dražena Ferenčine. Riječ je o crnoj komediji jednog od najuspješnijih i najpoznatijih dramatičara i filmaša današnjice za čiji se posljednji film, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, već sada govori da je jedan od kandidata za Oscara.

Drama “Ljepotica iz Leenanea” prati Mag Folan i njezinu kćer Maureen, jednostavnu i usamljenu ženu u ranim četrdesetima kojoj se manipulativna majka neprestano miješa u život i odbija dopustiti kćeri da se zaljubi. McDonaghova drama krije mnoga iznenađenja i neočekivane obrate te nas pita tko je zapravo krivac za disfunkcionalnost te obitelji? Majku i kćer tumače Biserka Ipša i Frank Klarić, a uz njih igraju i Jakov Bilić te Bojan Brajčić. Scenograf je Branko Lovrić Caparin, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, a autor glazbe Igor Karlić.

Gavelline večeri su festival koji gledateljima nudi najbolja ostvarenja dramske produkcije hrvatskih i regionalnih kazališnih kuća u protekloj sezoni. Tijekom 11 večeri ovogodišnjeg festivala gledatelji će moći vidjeti kazališne uspješnice iz Šibenika, Rijeke, Splita, Virovitice i Zagreba, a predstve naših kazališnih kuća bit će pojačane gostujućim predstava iz Maribora i Beograda. Selektori Boris Svrtan, Sonja Kovačić i Hrvoje Klobučar, ravnatelj, producentica i glumac kazališta Gavella, odabrali su predstave koje na “upečatljiv, uzbudljiv i umjetnički relevantan način odgovaraju na stvarnost u koju smo uronjeni, pružajući užitak gledanja i obraćajući se publici kao suautoru kazališnog čina.”

“Ljepotica iz Leenanea” igra u srijedu, 11. listopada u 19:30 u kazalištu Gavella, a Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za predstavu. Ulaznice možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom predstavu želite pogledati. Dobitnike ćemo objaviti u utorak, 10. listopada u večernjim satima.

(Visited 364 times, 1 visits today)

Komentari