Istaknuto
12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

11.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U novu školsku godinu ulazimo s novim singlovima, što stranim, što domaćim. Na vama je da ih poslušate i glasate za onu pjesmu koja to najviše zaslužuje.

Nagrade

Vodimo vas na otvorenje Gavellinih večeri i predstavu “Ljepotica iz Leenanea”

09.10.2017. Ziher.hrFoto: www.gavella.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Ovogodišnje 32. Gavelline večeri 11. listopada otvorit će Hrvatsko narodno kazalište iz Šibenika predstavom “Ljepotica iz Leenanea” Martina McDonagha u režiji Dražena Ferenčine. Riječ je o crnoj komediji jednog od najuspješnijih i najpoznatijih dramatičara i filmaša današnjice za čiji se posljednji film, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, već sada govori da je jedan od kandidata za Oscara.

Drama “Ljepotica iz Leenanea” prati Mag Folan i njezinu kćer Maureen, jednostavnu i usamljenu ženu u ranim četrdesetima kojoj se manipulativna majka neprestano miješa u život i odbija dopustiti kćeri da se zaljubi. McDonaghova drama krije mnoga iznenađenja i neočekivane obrate te nas pita tko je zapravo krivac za disfunkcionalnost te obitelji? Majku i kćer tumače Biserka Ipša i Frank Klarić, a uz njih igraju i Jakov Bilić te Bojan Brajčić. Scenograf je Branko Lovrić Caparin, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, a autor glazbe Igor Karlić.

Gavelline večeri su festival koji gledateljima nudi najbolja ostvarenja dramske produkcije hrvatskih i regionalnih kazališnih kuća u protekloj sezoni. Tijekom 11 večeri ovogodišnjeg festivala gledatelji će moći vidjeti kazališne uspješnice iz Šibenika, Rijeke, Splita, Virovitice i Zagreba, a predstve naših kazališnih kuća bit će pojačane gostujućim predstava iz Maribora i Beograda. Selektori Boris Svrtan, Sonja Kovačić i Hrvoje Klobučar, ravnatelj, producentica i glumac kazališta Gavella, odabrali su predstave koje na “upečatljiv, uzbudljiv i umjetnički relevantan način odgovaraju na stvarnost u koju smo uronjeni, pružajući užitak gledanja i obraćajući se publici kao suautoru kazališnog čina.”

“Ljepotica iz Leenanea” igra u srijedu, 11. listopada u 19:30 u kazalištu Gavella, a Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za predstavu. Ulaznice možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom predstavu želite pogledati. Dobitnike ćemo objaviti u utorak, 10. listopada u večernjim satima.

(Visited 351 times, 1 visits today)

Komentari