kinu
30. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Travanj nam donosi mješavinu na kakvu nismo navikli – od izglednih kandidata za Oscare do filmova koji će ili brzo utonuti u zaborav ili postati miljenici publike. Sve je na vama, dragi gledatelji.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Film

War never ends quietly: Objavljen trailer filma Fury, nove Pittove ratne avanture

FOTO: totalfilm.com/ brad pitt, fury
Vrijeme čitanja: 2 minute
FOTO: totalfilm.com/ brad pitt, fury
FOTO: totalfilm.com/ brad pitt, fury

Možda jedna od najneiscrpnijih tema unutar filmske (ali i drugih) umjetnosti je rat. Od svih ratova u ljudskoj povijesti najveće je ožiljke ostavio upravo II.svjetski rat stoga ne čudi da su brojni glumci zaigrali u ambijentima te civilizacijske apokalipse. Fury, film redatelja Davida Ayera s Brad Pittom u glavnoj ulozi prati jedinicu američke vojske vodnika Wardaddya (Brad Pitt) koja se probija iza granica samog bojišta u srce nacističke vojne baze, a prvi je trailer zajedno s plakatom nedavno osvanuo i na internetu.

U vojničkoj odori i ponovno na čelnoj poziciji, Brad Pitt u novoj ulozi neodoljivo podsjeća na jednu svoju bivšu ulogu – poručnika Alda Rainea iz Inglourious Basterdsa. Ipak, bez obzira na površne sličnosti, Fury je daleko od tarantinovske zaigranosti koja krasi Basterdse. Wardaddyeva jedinica nisu nevidljivi osvetnici, oni su ljudi koji se bore i preživljavaju upravo na samome čelu. Nepokolebljivo hrabar te fokusiran kao što je bio i Aldo, ali srčaniji i realniji Wardaddy fokalizirat će tako priču koja konstantno propituje što znači rat. Kad u malobrojnu Wardaddyevu skupinu uđe i neiskusni, prestravljeni Norman Ellison (Logan Lerman) jedan Sherman tenk postaje leglo interesantnih situacija na svome putu k gotovo nemogućem cilju.

“Ideals are peaceful, history is violent” – riječi su što se prolome u traileru i čini se da najbolje reflektiraju ono o čemu je Fury. U postavi u kojoj još igraju i Michael Peña, Jon Bernthal te Shia LaBeouf, Jason Isaacs, Scott Eastwood i Xavier Samuel te njihovoj herojskoj priči koja pomalo podsjeća na onu iz filma 300 – nekolicina hrabrih pojedinaca protiv neprijateljske gomile – moći ćete uživati na jesen ove godine, najvjerojatnije u 11.mjesecu kad je zakazana premijera u SADu.

(Visited 300 times, 1 visits today)
Be social

Komentari