nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Nagrade

Vodimo te u ZKM, ti biraš koju predstavu želiš gledati

Foto: ZKM
Vrijeme čitanja: 2 minute

Počela je sezona u Zagrebačkom kazalištu mladih! U rujnu su na programu dvije ZKM-ove uspješnice koje se ne propuštaju: “Huddersfield” u režiji Renea Medvešeka i “Tri X i ja” u režiji Arije Rizvić i Filipa Nole.

Za otvaranje ZKM svoje gledatelje časti ulaznicama po 30 kuna za sve izvedbe ovih dviju predstava u rujnu. Informacije i rezervacije ulaznica: 01/4872-554 (blagajna) te na 01/4876-721 ili prodaja@zekaem.hr.

“Huddersfield” (Uglješa Šajtinac)

redatelj: Rene Medvešek

Priča o tisućama mladih koji danas svakodnevno odlaze neznano kamo ne želeći se ni osvrnuti za sobom, a oni koji ostaju žive život stalna razočaranja i nezadovoljstva. Uglješa Šajtinac jedan je od najvažnijih suvremenih srbijanskih dramskih pisaca, dobitnik Europske nagrade za književnost 2014. te Sterijine nagrade 2005. za dramu Huddersfield. Zagrebačka verzija Huddersfielda donosi duhovitu i veoma potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvero prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali je izgubio osjećaj identiteta i orijentacije, drugi koji su ostali vezani za stari kraj izgubili su sve ostalo.

Glume: Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini, Filip Nola

Nagrade: na 26. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci nagrađeni su: Dado Ćosić  za najbolju mušku ulogu, Mateo Videk za najboljeg mladog glumca, Tomislav Zajec za najbolju dramaturgiju, a Nagradom Mediteran Novog lista nagrađen je Dado Ćosić.

Raspored izvedbi: 14. i 15. rujan u 20 sati

“Tri X i ja” (Filip Nola)

redatelji: Arija Rizvić i Filip Nola

Tekst Filipa Nole Tri X i ja komorni je triler s elementima komedije apsurda koji započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnim i drugim socijalnim interakcijama, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti. U tom će smislu Tri X i ja potražiti odgovore na pitanja: kakve veze ima oznaka XXX s radnim sposobnostima i vještinama koje se ocjenjuju na razgovoru za novi posao?

Glume: Anđela Ramljak, Petra Svrtan, Paško Vukasović, Mateo Videk

Raspored izvedbi: 17., 18. i 19. rujna u 20 sati


Ziher vas vodi u kazalište!


Na Ziherovim Facebook stranicama pronađite objavu i u komentar označite osobu koju vodite u kazalište, s naznakom koju predstavu želite gledati i kojeg datuma želite otići u ZKM. Dobitnike izvlačimo u subotu u jutarnjim satima. 

(Visited 297 times, 1 visits today)
Be social

Komentari