nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Glazba

Ziher playlista: Ususret kanadskoj začudnosti zvanoj SUUNS

Foto: Žedno uho
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dečki iz Montreala vraćaju se u Hrvatsku (nakon Terranea), a vraćaju se i u zagrebačku Tvornicu kulture (nakon nastupa u 2013.) U Zagrebu će nastupiti u petak (5. travnja), jedan dan nakon nastupa u Rijeci u sklopu Impulse festivala, također jedan dan prije nego što nastave svoj put prema Srbiji.

Teško je opisati njihovu glazbu i točan osjećaj koji izazivaju u meni kao slušatelju. Teško je i definirati ljubav prema njihovom zvuku. Jednostavno ima nešto u toj neobičnoj kombinaciji, u tom skladnom kaosu teških gitara, elektroničke razgradnje i psihodelično repetitivnih efekata koji se vjerojatno najbolje iskazuju u njihovim umjetničkim spotovima koji inspiriraju i zadovoljavaju čak najzahtjevnije vizualne tipove. Možda je jedan od preciznijih opisa osjećaja koji prati njihovu glazbu opisan recenzijom jednog stranog portala, a tiče se njihovog  studijskog albuma iz 2013. (podsjetimo s navedenog albuma proizašli su hitovi kao što su 2020, Eddies Dream i Music Won’t Save You):

“Images Du Futur je uzbudljiv na način, na koji to uspijevaju tek rijetki albumi, opasan i neodoljiv kao prva cigareta ili isprepleteni seksualni susret, a ništa se ovdje ne čini pretjerano stvarnim: Ovih deset stvari postoji u polutami, u noćnoj magli jedan korak od lucidnih misli i veliki, veliki korak udaljen od ičega što možete nazvati rutinom.

Suunsi na sceni praše od 2007., a kao predgrupa i dio turneje nastupili su s brojnim glazbenicima i bendovima što se u njihovom slučaju postavlja više kao pravilo, a ne iznimka. Nije lako zvučati slično njima, zato ih i volimo jer su kreativno kaotični, a u svojoj žanrovskoj fuziji uveseljavaju zahtjevne uši publike koja voli gitare ali i elektronički ples.

Nadamo se da će nas osvježiti i baciti u proljeće svojim kvalitetnim zvukom u Tvornici te nas očarati, neumorni nakon svirke na Impulse festivalu. U playlisti za vas donosimo najveće hitove SUUNSa uz  par trakica dvojca Scattered Clouds koji će nastupiti kao njihova predgrupa. Radi se o također Kanadskom sastavu iz Quebec pokrajine, a svoj zvuk opisuju kao post apokaliptični romantizam.  Iako je ovaj opskurni bend do sada bio nepoznanica za moje uši, svojim zvukom se izvrsno uklapaju u ovu zvučnu kulisu. Poslušajte, provjerite i pripremite se za koncert. Vidimo se u petak, 5. travnja u Tvornici Kulture.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Be social

Komentari