22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Ziher playlista: Uberi prve ljetne zrake sunca

Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Pišući ovaj uvod, pomalo sam razbijala glavu tražeći riječi kako da savršeno opišem ovotjednu playlistu i njeno značenje. Ispričat ću vam kratko kako sam spontano došla na ideju podijeliti s vama pjesme koje me prate kroz predivne zalaske sunca u Rijeci.

Naime, ja jako volim šetati, pogotovo u vrijeme ljetnih predvečerja. Ima nešto posebno u tome kad se šećete uz more, hladi vas povjetarac koji miriše na sol i, kao šlag na tortu, krene divan zalazak sunca. E, to su meni najdraži dijelovi svakog ljeta, te šetnje i ti zalasci. I naravno, često bih okinula i više nego tisuću fotografija, na kraju je moja galerija na mobitelu nalikovala mnogim impresionističkim slikama.

Često bih se za vrijeme tih dugih šetnji zaželjela neke pjesme koja bi mi se uklopila u taj divan, opuštajući trenutak. Pomislila sam da ti trenuci zaslužuju svoju playlistu – trenuci kada ne se ne bih utapala u svakakvim bedastoćama i do-to listama.

Mala po malo sam uočila koje su se pjesme konstantno vrtjele na mom mobitelu te neumorno svirale u mojoj glavi. Tako je nastala ova kratka playlista, puna pozitivnih i umirujućih vibri, koja mi se čini savršena za duge šetnje, ležanje pod suncem ili jednostavno dijeljenje lijepih uspomena s prijateljima i voljenima u nadolazećem ljetu.

Ovog petka slušate Alinu Baraz, Cleo Sol, Solange, Blood Orange, Jorju Smith i još par drugih imena, neću vam odam otkriti sve. Nadam se da ćete i vi u ovotjednoj playlisti uživati u jednakoj mjeri u kojoj sam i ja uživala stvarajući je.

Be social

Komentari