Izvedbene umjetnosti

Četiri premijere u rujnu u Zagrebačkom plesnom centru

Foto: www.zagrebackiplesnicentar.hr/
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova kazališna sezona 2020./21. u Zagrebačkom plesnom centru počinje 4. i 5. rujna (pret)premijerom predstave „Lada” autorice i izvođačice Maje Drobac. Riječ je o multimedijalnoj predstavi koja se bavi tematikom staroslavenske mitologije. Lada je božica ljubavi koja obitava u stvarnom, realnom svijetu ljudi, kao i u planetu Irij koji se smatra domom staroslavenskih božanstava. Legenda kazuje kako Lada svakog proljeća izlazi iz Irija i spušta se u svijet ljudi donijeti ljubav, dok se svake zime vraća natrag u dom gdje pada u san.

Kultni SC pool

U rujnu su na rasporedu još tri premijerna naslova. „Bazen”, predstava producirana u sklopu programa Koreospektar i u produkciji umjetničke organizacije Škvadra, na rasporedu je 11. i 12. rujna. Predstava je nastala kao svojevrsni hommage srušenoj skulpturi SC Pool i skejterskoj kulturi. Koreografiju potpisuje Ema Crnić, glazbu Roko Crnić, Ivan Marojević i Miro Manojlović, dok predstavu izvode Margareta Firinger, Marta Habulin, Ema Kani, Eva Kocić i Una Štalcar Furač.

„NNNI” nova je predstava autorice i koreografkinje Katarine Đurđević koja kroz meditaciju, iluziju i tijelo izvođača propitkuje u kojoj mjeri sve veći stresovi i zahtjevi svakodnevnice te naše životne priče i prošlost kontroliraju našu sadašnjost. „NNNI” igra 18. i 19. rujna. „Mala plesna priredba” autora i koreografa Rajka Pavlića na rasporedu je 24. i 25. rujna u 20 sati.

Epidemiološke mjere

ZPC za vrijeme izvedba predstava poduzima sve propisane epidemiološke mjere. Broj mjesta je smanjen kako bi se održao sigurnosni razmak, a prostor se redovito dezinficira. Prilikom dolaska na predstavu potrebno je ponijeti masku. Na ulazu se svim gledateljima mjeri temperatura te je obavezna dezinfekcija ruku. ZPC moli publiku da svoje ulaznice, ako su u mogućnosti, svakako kupuju online na web stranici ZPC-a (ulaznice će se i dalje moći kupiti i na blagajni uz poštivanje epidemioloških mjera).

Edukacijski programi ZPC-a počinju 7. rujna, a kada će se vršiti i upisi. Sve informacije o dostupnim EDU programima mogu se naći na web stranici ZPC-a.

Be social

Komentari