Film

Žrtve glumaca za potrebe uloga: 10 nevjerojatnih transformacija

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 5 minute

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Poznato je da glumci moraju psihički „ući“ u srž lika kojeg glume te svoj fizički izgled podrediti ulozi kako bi što bolje i uvjerljivije odradili posao. No, ponekad to znači apsolutno podložiti svoje tijelo promjenama na koje vjerojatno nikad ne bi bili spremni u privatnom životu. Drastično smršaviti do granica nezdravog, skupiti višak kilograma koje će nakon završetka snimanja filma morati mjesecima „skidati“ uz pomoć osobnih trenera… Jednostavno, ti ljudi su se doslovno „poružnili“ u svrhu svojih uloga. Pogledajmo 10 nevjerojatnih transformacija koje su glumice i glumce dovele na rub neprepoznatljivosti uz odgovor na pitanje – Mislimo li da je vrijedilo?

10. Renee Zellweger – Bridget Jones’ Diary

Renee Zellweger je za film Bridget Jones’ Diary svojoj težini dodala 10 kilograma. Navodno je u organizam unosila 4000 kalorija dnevno ne bi li došla do optimalne težine. Renee je nominirana za najbolju glumicu, osim toga, film je osvojio 8 nagrada i 13 nominacija. S obzirom na ovu kultnu romantičnu komediju/dramu i njen uspjeh, definitivno je vrijedilo.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

9. George Clooney – Syriana

George Clooney je za film Syriana „nabacio“ 15 kg i pustio bradu. Radi se o drami/trileru odlično primljenom od strane publike. Film je osvojio 8 nagrada i 20 nominacija, a George Clooney je kući ponio zlatni kipić za najbolju sporednu ulogu. Nisam neki fan filma, ali s obzirom na navedeno, glasam za to da je vrijedilo. Zanimljivo je što ženama ni takav nije bio ništa manje privlačan.

Foto: entertainment.ca.msn.com / mpp.org
Foto: entertainment.ca.msn.com / mpp.org

8. Tom Hardy – The Dark Knight Rises

Uloge u Nolanovim Batmanima ne dobivaju se tek tako. Sjetimo se Heatha Ledgera koji je prošao kroz brojne psihičke pripreme ne bi li što bolje utjelovio lik Jokera, Christian Bale morao je isklesati svoje tijelo kako bi u savršenoj formi prikazao Brucea Waynea… No, oni nisu jedini. U trećem dijelu, The Dark Night Rises, Tom Hardy udebljao se 15 kilograma za ulogu zločinca Banea. Batmani Jonathana Nolana? Malo koja žrtva ne vrijedi.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

7. Matt Damon – The Informant

Matt Damon se za ulogu u filmu The Informant udebljao 20 kilograma i pustio brkove. Brčići tada nisu bili „kul“ kao što danas rade hipsteri wannabe. Film je nominiran za dva Zlatna globusa, zbilja je korektan i rekla bih da je negdje na granici toga da je vrijedilo.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

6. Tom Hanks – Cast Away

Tom Hanks je za film Cast Away izgubio 22,5 kilograma. Navodno je najviše izbjegavao pomfri. Film je iznimno popularan, a samim time što ga na hrvatskim programima možemo gledati otprilike svaka 2 mjeseca, vjerujem da je većina vas upoznata s filmom. Hanks je nominiran za najboljeg glumca, a film je, uz 2 nominacije za Oscara, osvojio još 21 nominaciju i 15 nagrada. S obzirom na uspjeh, rekla bih da je vrijedilo.

Foto: rebellsociety.com/celebs.allwomenstalk.com
Foto: rebellsociety.com/celebs.allwomenstalk.com

5. 50 Cent – All Things Fall Apart

Reper Curtis Jackson, poznatiji kao 50 Cent, za ulogu je smršavio i to 30 kilograma. Da sam ja jednako postupila, mama bi zvala hitnu i stavila me na liječenje anoreksije. No, Fifty je preživio 9 metaka od kojih jedan u glavu, tako da, tko se boji anoreksije još?
Ime filma je All Things Fall Apart, a sam 50 Cent izgleda kao da će se upravo on raspasti. S ocjenom 4,8 na IMDb-u, ovaj ne baš razvikan film za kojeg su mnogi prvi put čuli čitajući ovaj članak, nije ispunio očekivanja. Je li vrijedilo? Tko sam ja da 50 Centu pričam je li vrijedilo kad on potencijalno misli da su droge vrijedile 9 metaka… Ali ne.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

4. Christian Bale – Machinist

Christian Bale odlučio je smršavjeti i to tridesetak kilograma za ulogu u filmu Machinist. Radi se o drami/trileru koji nas uvode u uvrnuti svijet insomničnog Trevora Reznika.
Inače, film je osvojio 10 nagrada i jednako toliko nominacija, postigao uspjeh u kinima, a IMDb ga je ocijenio sa 7,8. S obzirom na i više nego korektan film, rekla bih da je vrijedilo.

wer

3.  Jared Leto – Chapter 27

Jared Leto je postao 30 kilograma teži za ulogu Marka Davida Chapmana u filmu Chapter 27. Film je osvojio 2 nagrade na Zurich film festivalu, jedna od njih pripala je Jaredu za najbolju izvedbu. Na IMDb- u je ocijenjen sa samo 5,6 i nije postigao veliki kino uspjeh. Sve u svemu, rekla bih da se i nije isplatilo.

Foto: ninjalite.com
Foto: ninjalite.com

2. Robert De Niro – Raging Bull

Robert De Niro udebljao se nevjerojatnih 30 kilograma za film Martina Scorsesea, sportskoj biografskoj drami, Raging Bull. De Niro je utjelovio lik boksača Jakea La Motte i osvojio Oscara za najboljeg glumca. Osim toga, film je osvojiojoš jednog Oscara, 25 drugih nagrada i 19 nominacija, nalazi se u top 250 najbolje ocijenjenih filmova na IMDb-u. Složit ćete se – vrijedilo je.

Foto: tasteofcinema.com
Foto: tasteofcinema.com

1. Charlize Theron – Monster

Južnoafrička glumica se udebljala 15 kilograma za ulogu serijskog ubojice, Aileen Wuornos, u biografskom filmu Monster. Žena nije nanosila kremu 6 mjeseci! Ipak, nije bilo uzalud. Charlize je upravo ta uloga zasluženo donijela Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu, a Theron se vratila na prvotnu kilažu. S 20 osvojenih filmskih nagrada i 13 nominacija, rekla bih da je film bio vrijedan žrtve.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com
Be social

Komentari