Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

10. Festival dokumentarnog rock filma: Program u ljetnom kinu Cres

03.07.2016. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/FestivalDORF

10. Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine na više lokacija: Cres, Pula, Ozalj, Vinkovci. Uz projekcije glazbenih dokumentaraca održat će se izložbe, promocije knjiga i DJ nastupi. Na jubilarnom festivalskom izdanju biti će prikazano ukupno 18 filmova, uz 12 hrvatskih premijera. Prvi dio programa odvija se u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7-9.7. biti osim projekcija organiziran i popratni program.

U četvrtak, na otvaranju će biti premijerno prikazan film Oslobođeni Daft Punk (Daft Punk Unchained), autora Herve Martin Delpierrea (Francuska). Radi se o prvom dokumentarnom filmu koji prati tajanstveni duo, pop-kulturni fenomen Daft Punk. Autor prati genijalni dvojac od samih početaka, kroz impresivan razvoj glazbene i poslovne karijere. Sniman 2 godine, film nas vodi u samo srce svijeta neobičnog dvojca, brižljivo sakrivenog od javnosti u potrazi za neovisnošću i slobodom. Uz brojne glazbenike i zvijezde(Kanye West, Pharrell Williams, Skrillex, Nile Rodgers…) film obiluje i odličnom glazbom te zanimljivim arhivskim materijalima.

Poslastica za sve ljubitelje pustinjskog bluesa (Tinariwen, Bombino…) je nagrađivani film Kiša plave boje s malo crvene (Akounak Tedalat Taha Tazoughai), autora Christophera Kirkleya. Radi se o zanimljivom remakeu klasika Purple Rain, posveta Princeu i uzbudljivoj glazbi iz saharske regije koja osvaja i savršenim soundtrackom. „Film o mobitelima, gitarama i motorima“ premijerno prikazujemo u subotu 9.7.

Od ukupno 6 regionalnih filmova u programu ovogodišnjegg DORFa, na Cresu će biti prikazana 2, od kojih izdvajamo film Ne padam na koljeno (Ne grem na koleno) autora Dušana Moraveca i Mihe Šalehara. Radi se o duhovitom seciranju slovenske zabavne glazbe, fenomen koji traje već desetljećima unatoč ignoriranju kritičara i koji je blizak i susjednim zemljama.

Akounak Teggdalit Taha Tazouhai Trailer from sahelsounds on Vimeo.

U okviru OFF DORF programa, u 3 dana posjetitelji će nakon projekcija moći vidjeti nastupe NT Wave, DJ Smeđeg Šećera i DJ Vuka. Organizirana je promocija zanimljive Enciklopedije o domaćim duo bandovima autora Dragana Vukovića, novinara i promotera. Također, za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći vidjeti izložbu naslovnica fanzina iz cijelog svijeta.

U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirana je izložbe stripova i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića, za učenike osnovnih škola.

10.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres i Turistička zajednica Cres, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.

RASPORED DORF NA CRESU 2016

7.7. (ČETVRTAK) Ljetno kino Cres

19:00

Izlozba EDIT Comics/Comics exhibition

21:30

Oslobođeni Daft Punk, 85′

/Daft Punk Unchained (France, BBC)/

+NT Wave / live act (techno guitar)

8.7. (PETAK) @Ljetno kino Cres

20:00

Izlozba fanzina + promocija Enciklopedije o domaćim duo bandovima

/Fanzine exhibition+Book promotion – 2-member bands encyclopedia

21:30

Sav taj jazz, 35′

/All that jazz (Croatia)/

Teorija opskurnosti, 87′

/Theory of obscurity – Movie about Residents (USA)/

+DJ Vuk / live act (indie)

 

9.7. (SUBOTA) @Ljetno kino Cres

21:30

Ne padam na koljeno, 51′

/You wont bring me to my knees (Slovenia)/

Kiša plave boje s malo crvene, 75′

/ Purple Rain (France)/

+DJ Smeđi Šećer

/ live act (soul, funk, groove)/

Dnevna ulaznica – 10 kn

 

(Visited 97 times, 1 visits today)

Komentari