Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Bang Bang! Iz Bollywooda stiže obrada filma Knight and Day

07.10.2014. Marija Vukšić
Foto: clapsandslaps.tumblr.com

Foto: clapsandslaps.tumblr.com

Za one koji ne znaju, Knight and Day (2010) film je u kojem Tom Cruise glumi tajnog agenta kojemu je istekao rok trajanja, a Cameron Diaz slučajno se nađe u ulozi njegove pratilje koja samo želi preživjeti čitavu zavrzlamu između zlih i dobrih agenata i kako to već ide. Film je klišejast, ali ima određenu dozu humora, ocjenu 6.3 na IMDb-u i 53% na Rotten Tomatoes. Ako nešto može prosječan film napraviti apsolutno nevjerojatnim (i još više pretjeranim), onda je to sigurno Bollywood, a upravo će se to dogoditi sa spomenutim filmom.

Foto: clapsandslaps.tumblr.com

Foto: clapsandslaps.tumblr.com

Film Bang Bang!, obrada Knight and Day-a, u indijska je kina stigao 2. studenog, na datum kad je rođen Mahatma Ghandi,  a u njemu glume indijske zvijezde Hrithik Roshan i Katrina Kaif.  Budući da je riječ o akcijskom filmu s puno nasilja i lijepom ženom u glavnoj ulozi, nije sigurno bi li Ghandi bio sretan da se upravo taj film povezuje s njegovim rođendanom, no trailer čak dodatno krasi najava: “Na najmirniji dan u godini, letjet će meci”. Sanford Panitch, predsjednik Fox International Productionsa, izjavio je da je redatelj filma Siddharth Anand zaključio da bi obrada Knight and Day-a dobro prošla na indijskom tržištu. Film je traje 156 minuta što je tipična (duga) duljina za indijske filmove i u Indiji je postao pravi mega-hit. Također je dobro prihvaćen u Pakistanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Americi, a ne škodi da glavni glumac pomalo izgleda kao indijski Bradley Cooper.

Foto: clapsandslaps.tumblr.com

Foto: clapsandslaps.tumblr.com

“Proveo sam tri godine radeći scenarij za film. Rijetko tko se u filmskoj industriji okušao u ovakvoj vrsti filmske akcije, ali film je zapravo pravi spoj akcije i romantike. Zadovoljan sam načinom na koji su se Hrithik i Katrina uživjeli u svoje likove” rekao je Anand. Bang Bang! uspoređuju s Dhoom-om (2006), još jednim indijskim filmom krcatim akcijom, a one dodatno zainteresirane za taj indijski žanr sigurno će zanimati i Singham (2011). Neki će se smijati, ali indijski akcijski filmovi jedini su u kojima glavni likovi trgaju ulične lampe golim rukama (iako nemaju super moći), premlaćuju negativce remenom za hlače, spašavaju djevu u nevolji, a i dalje ih na neki način uspijevate shvatiti ozbiljno.  Ni scene u kojima svi počnu sponatno pjevati i plesati nisu za odbaciti.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Komentari