Istaknuto
24.02.2018.

Mia Dimšić predvodi nominacije za jubilarni 25. Porin, no stvarni favoriti su Chui, Mayales i Jinxi koji su bore za album godine i nominirani su nekoliko drugih kategorija. Pozitivno su nas iznenadile nominacije za Jonathan, Irenu Žilić, Kozmodrum i Kries.

18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Glazba

Video: Klasika u modernom ruhu – beatbox, zašto ne?

29.03.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/pages/Greg-Pattillo

Foto: facebook.com/pages/Greg-Pattillo

Teško je sada zaključiti jesu li klasičari skladali s mišlju o ovakvim izvedbama, no, one zasigurno zvuče kao da su njihove skladbe napisane upravo za beatboxere.

Mozartb – Lacrimosa

Amina Sewali je multitalentirana djevojka, rođena u Kampali u Ugandi, no, karijeru trenutno gradi u Norveškoj. Osim s beatboxom, upoznata je s područjem soula, popa, jazza i R&B-a. Ipak, smisao za glazbu nije njezina jedina kvaliteta, jer mlada Sewali pokazuje i veliki potencijal za kazalište i ples.

Beethoven- Mjesečeva sonata

Jake Moulton je iz Seattlea, a profesionalno se bavi beatboxom gotovo 20 godina. Dosad je dijelio pozornicu s imena kao što su Beyonce, Jennifer Hudson, Herbie Hancock, Sheryl Crow, Boys II Men i dr. Ove kadrove dijeli s Youtube violinističkom zvijezdom, Jasonom Yangom.

Bach – Badinerie

Greg Pattillo je 35-godišnji beatboxajući flautist, porijeklom također iz Seattlea (lokacija je očito presudna), no, trenutno živi i radi u Brooklynu. Svira od svoje 11. godine, a diplomu je dobio na Cleveland Institute of Music, magistriravši u klasi Joshue Smitha. Ipak, Greg se može smatrati jednom od onih osoba čija djela sviraju više od diploma pa je tako tih 30 milijuna Youtube pregleda njegovih video uradaka, osim njegovom planetarnom slavom, rezultiralo titulom „osobe koja je najbolja na svijetu u tome što radi“ od strane The New York Timesa. Trenutno muzicira i u sklopu sastava Project Trio.

Čajkovski- Orašar

Spomenuti Project Trio. Osim Grega, članovi su Eric Stephenson na violončelu i Peter Seymour na kontrabasu. S ukupno preko 70 000 000 prikaza, Project Trio je jedan od najgledanijih komornih sastava na internetu. Prvi put su zajedno zasvirali još 2005., a 2007. je to druženje rezultiralo prvim zajedničkim albumom.


Chopin- Mazurka u F- duru

Me Myself And I je poljski vokalni duet u sastavu Magdalene Pasierske i Michała Majerana. Sastav je nastao još 2006., a 2008. je nastupio na Warsaw Summer Jazz Days kao support prije koncerta Bobbyja McFerrina. 2010. predstavljen je u poljskoj verziji Supertalenta, kad je s njima nastupao i beatboxer Piotr Saul. U showu su možda zauzeli tek četvrto mjesto, ali su izazvali nemjerljivo oduševljenje publike i žirija. Jedan od članova istoga im je rekao: „Smatram vas najvećim otkrićem ovoga showa“.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari