Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Berlinski Kadavar u Močvari promovira novi album “Rough Times”

29.10.2017. Ziher.hrfoto: facebook.com/KadavarOfficial/

Popularni berlinski psihodelični rock bend Kadavar u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj novi album “Rough Times” 30. listopada stat će i u zagrebačkoj Močvari . Već po izlasku istoimenog debi albuma iz 2012. moglo se naslutiti da se radi o odličnom djelu vješto vođenom rifovima koji katkad nalikuju i na doom, čime je Kadavar očarao sve poklonike hard rocka iz 70-ih poput Black Sabbatha ili Pentagrama.

Uz vlastiti topli vintage šarm koji je prožet psihodelijom poput ranih Hawkinda, može se reći da je ovaj trio pronašao magičnu formulu – formulu koja garantira visoku prodaju ploča i nastupe s bendovima kao što su Sleep, Saint Vitus, Pentagram te Electric Wizard. Na zagrebački koncert ne dolaze sami, već u pratnji bendova Death Alley i Mantar.

Novovalna nizozemska produkcija buke iznjedrila je Death Alley, bend koji izrasta na oštrim rubovima Motorheadovog rock’n’rolla, pogonjen MC5-ovim protopunkom te iskovan na temeljima zvuka Black Sabbatha. Death Alley zrači jedinstvenom sirovošću s dodatkom zvuka Blue Oyster Culta na steoridima.

Mantar je startao kao sludge mašina sa sjevera Njemačke –  razorno divljaštvo gitare i bubnja s doom prizvukom. Bend je nastao 2012., a dosad iza sebe imaju 3 albuma. Mladi su prvaci kultnog metal labela Nuclear Blast Records. Topla preporuka ljubiteljima Darkthronea, Motorheada i ranih Melvinsa.

Ulaznice su u prodaji u Dirty Old Shopu i preko sustava Entrio. Za karte u pretprodaji ćete izdvojiti 80 kuna dok će na dan koncerta biti 100 kuna.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Komentari