Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Ciklus Woodyja Allena i Diane Keaton u kinu Tuškanac

01.02.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/Annie-Hall

Na programu kina Tuškanac u sklopu Ciklusa Woodyja Allena i Diane Keaton koji traje od 1. do 4. veljače tri su filma Woodyja Allena u kojima igra njegova tadašnja životna partnerica i muza Diane Keaton: gorko slatka komedija Annie Hall (1977), film koji ove godine obilježava 40 godina od snimanja; ozbiljna bergmanovska drama Interiors (1978), prva Allenova drama nakon niza komedija, a kratki ciklus završava komedijom Manhattan (1979) reklamiranom kao „nervozna romansa“. Sam Woody Allen je rekao da ovaj film predstavlja spoj dva prethodna, Annie Hall i Interijera.

Annie Hall

Jedan od najpoznatijih filmova Woodyja Allena dijelom je autobiografska priča i njegova najuspješnija filmska suradnja s Diane Keaton, tadašnjom partnericom i u privatnom životu. Woody tumači četrdesetogodišnjeg komičara Alvyja, neurotična intelektualca iz New Yorka koji se prisjeća veze s Annie Hall (pravo prezime i nadimak Diane Keaton). Veza je prekinuta i on pokušava shvatiti što je pošlo po krivu.

Srijeda, 1. veljače, 21:00

Subota, 4. veljače , 17:00

Interiors

Prva drama Woody Allena nakon niza komedija snimljenih tijekom sedamdesetih. Tri odrasle sestre pokušavaju se nositi s posljedicama nenadana razvoda roditelja, Arthura i Eve. Renata je pjesnikinja čiji suprug, pisac Frederik, teško podnosi njezin uspjeh. Flyn je tašta glumica čijim se lošim filmovima ostali podsmjehuju. Joey je udana za Mikea, a nije zadovoljna poslom u oglašavanju.

Četvrtak, 2. veljače, 19:00

Petak, 3. veljače, 21:00

Foto: intercutpodcast.tumblr.com

Manhattan 

Woody Allen ovaj je film nazvao spojem prethodnih, Annie Hall i Interijera. Kao i u gotovo svim filmovima iz toga razdoblja, radnja se događa u New Yorku, a prati četrdesetdvogodišnjeg Isaaca, razvedena pisca u vezi sa sedamnaestogodišnjakinjom Tracy. Njegov najbolji prijatelj, profesor Yale, suprugu Emily vara s Mary. Iako mu se Mary isprva ne svidi, Isaac uskoro osjeti privlačnost prema prijateljevoj ljubavnici…

Petak, 3. veljače, 19:00

Četvrtak, 2. veljače, 21:00

Foto: facebook.com/Manhattan-The-Movie

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari