Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Deseto izdanje Festivala novog cirkusa zatvaraju akrobati iz Australije

31.10.2014. Ziher.hr
Foto: www.cirkus.hr

Foto: www.cirkus.hr

Baš kao što je započeo s australskom skupinom Circa, čiji su akrobati dupkom napunili ZKM, deseto izdanje Festivala novog cirkusa australskim će fokusom i završiti – 16. i 22. studenoga  (oba dana u 20 sati) na novozagrebačkoj Sceni Travno gostovat će svjetski poznata skupina Casus iz Brisbanea. Izvest će svoju hit predstavu „Knee Deep“, a nakon jednotjednog rezidencijalnog boravka u partnerskoj instituciji Kulturni centar Travno, i novu predstavu „Finding the Silence“!

U 2014. godini, u kojoj festival slavi svoj jubilej, ova završna gostovanja okrunit će činjenicu da je FNC pred publiku Zagreba, Rijeke, Svetvinčenta, Zadra i Splita doveo 11 predstava s ukupno 15 izvedbi. Decentraliziran iz metropole, ali i vremenski raspoređen kroz deset mjeseci, Festival novog cirkusa postao je nezaobilazna cjelogodišnja kulturna činjenica.

Ovih intenzivnih deset mjeseci otvareno je i bit će zatvoreno australskim cirkusom, možda jednom od najplodonosnijih izvoznih umjetnosti toga dalekoga kontinenta. Casus je jedna od trenutačno najtraženijih australskih scenskih skupina uopće. Njezini izvođači u svojim profesionalnim biografijama nižu kolektive kao što su The Flying Fruit-Fly CircusPolytoxic, Briefs ili u veljači ugošćena Circa.

Foto: www.cirkus.hr

Foto: www.cirkus.hr

„Knee Deep“ je Casusov premijerni rad kojim su doživjeli globalni uspjeh i još jednom utvrdili Brisbane kao jedno od najvažnijih svjetskih centara cirkuske kreativnosti. Četvero vanserijskih akrobata u ovoj predstavi istražuju granice snage i ranjivosti, hodajući pritom i po jajima! „Finding the Silence“ je pak oda akrobatskoj potrazi za unutrašnjim mirom – u susretu stvarnih emocija akrobata njihova neumorna tijela sastaju se i rastaju u najneobičnijim kombinacijama.

Ulaznice za obje predstave stoje 80 kuna i mogu se pribaviti kroz sustav ulaznice.hr, kao i na blagajni kazališta neposredno prije predstave, u slučaju da ista nije rasprodana (valja podsjetiti da se australska Circa rasprodala već tjedan dana prije zakazanog datuma pa se zainteresiranim gledateljima preporučuje što ranija kupovina ulaznica).

Ovo gostovanje na Festivalu novog cirkusa organizira Mala performerska scena, čiji rad podupire Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Turistička zajednica Grada Zagreba, Zaklada Kultura nova, Reklamatik i drugi partneri i sponzori.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari