Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Električni orgazam 30. rujna u Tvornici obilježava 30 godina “Distorzije”

24.08.2016. Ziher.hrFoto: Press

Kultni beogradski Električni orgazam koncertno će obilježiti 30 godina albuma “Distorzija” nastupom u Tvornici kulture 30. rujna.

U 80-ima, autorski i diskografski naplodnijim godinama Električnog orgazma, bend je isporučio par EP-a i šest fantastičnih, žanrovski šarolikih albuma koji su ih lansirali u sam vrh tadašnje rock scene. Grupa koja se široj publici predstavila na kompilaciji “Paket aranžman” 1981. godine predvodila je uzbudljiv novi val koji se nije bojao eksperimentirati, niti je skrivao utjecaje postavši, između ostalog, i jedan od rijetkih jugoslavenskih sastava koji su svirali u inozemstvu zabilježivši to na EP-u “Warszawa ‘81”.

Album “Distorzija” objavio je 1986. godine Jugoton i označio je svojevrstan povratak bazičnom rock zvuku. Ukupno 11 pjesama snimano je od studenog ’85. do ožujka ’86. u zagrebačkom Jadran Filmu pod producentskom palicom Srđana Gojkovića Gileta i Pika Stančića, dok je omot napravio Radovan Hiršl.

Jednostavnim i nadahnutim rock’n’roll pjesmama nanizali su izvanrednu seriju hitova: Debela devojka, Ja sam težak kao konj, Ne postojim, Vudu bluz, Kapetan Esid, Ša la la, a svoje mjesto na ploči je našla i obrada Richarda Berryja Lui Lui.

U Tvornici kulture 30. rujna Električni orgazam odsvirat će kompletnu “Distorziju” te ostale najveće hitove iz izuzetno bogate karijere čije je posljednje poglavlje bio zapažen studijski album “To što vidiš to i jeste” iz 2010. godine. Dan nakon Zagreba, u subotu, 1. listopada grupa će nastupiti u riječkom Pogonu kulture.

Ulaznice i službena prodajna mjesta

Ulaznice su u pretprodaji 60 kuna, a na dan koncerta penju se na 80 kuna. Možete ih kupiti na blagajni Tvornice kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Branimir centar i Varšavska 13), Atlas (Arena Centar, Teslina 7, Westin i Zrinjevac), Croatia Records (Bogovićeva 5), Dancing Bear (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Printaonica kod Bijelog čarobnjaka (Ilica 76), Record Store (Tkalčićeva 34), Rockmark (Berislavićeva 13) te na entrio.hr.

Komentari