boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Najava: Električni orgazam svira presjek karijere u Palachu i Tvornici kulture

Foto: facebook.com/el.orgazam
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: facebook.com/el.orgazam
Foto: facebook.com/el.orgazam

Legendarni beogradski bend Električni orgazam konačno dolazi u Rijeku! I to ne bez povoda. Dolaze Riječane podsjetiti na svoju bogatu tridesetpetogodišnju karijeru i rasplesati ih uz svevremenske pjesme poput Igra rokenrol cela Jugoslavija ili Zlatni papagaj. Susret je zakazan za subotu, 28. ožujka, u OKC-u Palach. Osim koncerta u Rijeci, bend će održati i koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture dan ranije, u petak 27. ožujka.

Koncerti su zamišljeni kao presjek karijere karizmatičnih Beograđana, a moći ćemo čuti pjesme sa starijih, kultnih albuma poput „Paket aranžmana“ (nastalog u suradnji s Idolima i Šarlom Akrobatom), ali i posljednjeg, 2010. godine objavljenog „To što vidiš to i jeste“.

Uz Električni orgazam, Tvornica i Palach će u petak i subotu ugostiti i zagrebački Rizol, sastav okupljen krajem osamdesetih godina prošloga stoljeća. Odabir baš njih za support bend i ne čudi jer su upravo oni prošli pola bivše države s glavnim subotnjim zvijezdama, a njihov će garage/punk/rock zasigurno dodatno rasplesati i zabaviti publiku.

Karte za koncert u Rijeci su u pretprodaji po cijeni od 50 kuna, a mogu se kupiti na šankovima Beertije i OKC-a Palach ili putem sustava entrio.hr. Na dan će koncerta, ako ih uopće ostane, njihova cijena biti 70 kuna. Početak je koncerta zakazan za 23 sata. Karte za nastup u Tvornici su u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kuna.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Be social

Komentari